ELKE DINSDAG EEN OUD BLOG: nr. 37

GLOW heet het LIGHT-Festival in Eindhoven. Ik ben er een paar keer geweest en het was elke keer spectaculair, het licht-festival van Amsterdam valt daar steeds volkomen bij in het niet. Misschien is Eindhoven dat wel aan zijn stand verplicht, het stond vroeger immers, vanwege Philips, als lichtstad te boek. Sinds Philips zich helemaal uit de lampen-sector, en de consumenten-electronica trouwens ook, heeft teruggetrokken is dat etiket “brain-port” geworden of zoiets, maar de traditie is sterk.

Precies 9 jaar geleden, dus op 16 november 2012, heb ik het eerste van 2 blogs daarover neergezet, en een dag later het tweede daarover. Dat laatste blog zet ik er nu gewoon bij, ik blijf met die twee samen nog royaal onder de gewenste 20 foto’s. Ik heb er vanwege een andere kijk op die dingen ook nog 2 uitgehaald en eentje vierkant gemaakt, dat kon ik toen nog niet. Het eerste blog is dus van 16 november 2012 en heet:

GLOW EINDHOVEN

Van Jes, een oude bekende die ik vaak in de trein tegen kom, hoorde ik onderweg naar Eindhoven dat er een lichtproject liep in Eindhoven, het zou om 19.00 u. beginnen. Toen ik 5 uur bij mijn moeder bezig was geweest met een kapotte telefoon (paniek) en 8 onderbroeken en ik daarna volledig gevloerd als een dweil de bus naar Eindhoven insopte, dacht ik: ik ga GLOWEN.

Patatje gegeten en om half zeven zag ik het eerste gebouw verkunsteld: van bijna onderen af aan stroomde heel langzaam een kleurenpalet aan kunstige vormen naar boven, het was adembenemend. Omdat het inderdaad om 19.00 u. begon en ik daar dus een half uurtje eerder was, bleek er nog niemand te zijn, dat gaf het nog een extra dimensie.

Deze foto’s zijn allemaal van dat eerste gebouw dat ik zag, de rest, ook mooi, komt later. Dit vond ik ook achteraf een van de drie mooiste ontwerpen.

Toen ik de trein terug pakte, die van 9.30 u., was ik helemaal weer prettig verveld, en ik kwam ook nog eens voor de zoveelste toevallige keer Jes tegen die ik meteen mijn foto’s kon laten zien.

Groeten

René

En hier het tweede blog over GLOW, van 17 november 2012:

DE REST VAN GLOW EINDHOVEN

DUS…….

De eerste foto is een kantoor van de Lage Landen. Er sjeesden oude auto’s over de gevel en het leuke was dat het op het kruispunt waar het gebouw aan ligt ook heel hectisch was vanwege het feit dat het verkeer niet rechtdoor kon, vanwege GLOW dus: iedereen moest OF links OF rechts.

Groeten

René