ELKE DINSDAG EEN OUD BLOG: nr 31

Ik zette vroeger, in de eerste 10 jaar van mijn blog, meestal maar een páár foto’s in elke post. Dat werden er in de loop van de tijd steeds meer, hoewel ik van iedereen hoorde: “less is more”. Maar ja ik vond het nou eenmaal leuk, dus dan maar “more is less”. Tegenwoordig heb ik me, o.a. door de webmaster die me dat aanraadde, aangeleerd niet meer dan 20 foto’s per keer te plaatsen, en eigenlijk bevalt me dat wel. Het oude blog dat ik vandaag neer wilde zetten hoorde bij het daaropvolgende blog van een dag later, en omdat ze allebei maar 3 foto’s groot waren plaats ik ze hier alletwee. Nog “maar” 6 foto’s dus in totaal.

Het eerste blog is van 18 n0vember 2011 en heet:

IK GELOOFDE MIJN OGEN NIET VANDAAG

Ik was de zonsondergang aan het fotograferen vanavond tussen Ransdorp en Durgerdam.  Ik zag drie paarden die ik eigenlijk met hun silhouet pal voor de zon wilde hebben, maar dat was niet mogelijk. Toch maar een paar foto’s gemaakt, maar ik vond ze mislukt.

Toen ik doorreed dacht ik opeens: ik moet toch eens beter naar dat ene paard kijken, er is iets vreemds met zijn nek. Dus ik stopte nog een keer en viel van verbazing van mijn fiets: het was een kameel. Of dromedaris, dat weet ik niet, ik kon geen enkele bult zien, alleen een gebogen rug.

Je vindt het misschien raar dat ik dat niet eerder zag, maar ik let bij het fotograferen vaak meer op de setting, het grafische plaatje, dan op de details.

Toen ik er een meneer naar vroeg hoe dat dat nou mogelijk was zei hij: “och, je kunt een hele kudde kopen, alleen ze kosten wel ontzettend duur om ze aan te schaffen”. Die nuchterheid ontnam slechts een paar procent aan mijn verbijstering.

Ik ging wel weer fotograferen natuurlijk, maar nu met een heel andere intentie: zie foto 3, de andere richting uit zodat hij beter tot zijn recht kwam.

groetjes

rené

En het tweede blog van dezelfde fietstocht is van 19 november 2011 en heet:

JOGGERS DOOR DE ZON