ELKE DINSDAG EEN OUD BLOG: nr 29

Ja ik kom er heel vaak langs, namelijk als ik naar mijn tuin ga. En eigenlijk vind ik het verbazingwekkend hoe snel je aan nieuwe situaties went. Je kijkt er niet meer van op dat het station middels die bogen is uitgebreid, het is “gewoon” geworden. Hetzelfde zal wel gebeuren met de IJ-boulevard die ze aan het aanleggen zijn of met de fietsenstalling voor een paar duizend fietsen in het “gat” voor het C.S. Maar als je dan die oude foto’s ziet is juist DAT bijzonder, de oude situatie.

Het blog is van 4 april 2011 en heet:

C.S. Amsterdam: DE EERSTE BOGEN

Toen ik er zondagmiddag (!!) om 13.30 u. langs fietste kon er nog makkelijk een vogel tussendoor, maar op de terugweg om 18.00 u. was het gat gesloten.

De fotograaf waarmee ik een hele tijd heb staan praten had een prachtige groothoeklens bij zich zodat hij de bogen er grafisch schitterend op kreeg, van dichtbij. Ik kon de hele bogen er slecht van een grote afstand op krijgen want ik had mijn goede camera thuis gelaten en alleen mijn G11-je meegenomen. Mooie grafische foto’s van dichtbij was onmogelijk, maar er zit een redelijke telelens op die compactcamera dus ik kon de werkers wel dichtbij halen.

Groetjes

rené