ELKE DINSDAG EEN OUD BLOG: nr. 28

Dit oude blog is eigenlijk niet zo heel oud maar ik kwam hem tegen bij het uitzoeken en vond hem zo leuk dat ik hem plaats. Hij is van 30 november 2019, dus nog geen 2 jaar oud. Het decor wordt gevormd door 1 item van het Amsterdam Light Festival van dat jaar, drijvend in het water van de Zwanenburgwal hier om de hoek, en de zwemmers had ik een paar maanden daarvóór gefotografeerd.

Nog een reden om hem te plaatsen is dat ik het aan voel komen dat ik wat meer met foto’s ga manipuleren, hoewel ik daar nog geen ideeën voor heb.

Het blog heette:

Zwemtoernooi op het Amsterdam Light Festival

GSA, Gay Swim Amsterdam, organiseerde een zwemtoernooi waarbij ik gevraagd werd om foto’s te maken. Dat liet ik me geen twee keer zeggen natuurlijk.

Ik vond de combinatie met het Amsterdam Light Festival een goede vondst eigenlijk, had het zelf kunnen bedenken.

De door de klimaatverandering ondergelopen wereldstad van het ALF vormde een heel uniek decor voor deze sportievelingen. Het zag er allemaal heel gewaagd uit.

Het was een hele klus om de foto’s te bewerken, maar ik kan me ergens helemaal in vast bijten als ik iets leuk vind.

Groet

René

Met twee bekenden en een onbekende erg leuke Antwerpenaar.
Je kon op het dak van een van de wolkenkrabbers tijdens het toernooi lekker gemasseerd worden. Dat heb ik helaas niet kunnen doen want ik had het te druk met fotograferen.
Ik heb deze ingezoomd anders zie je er niet zoveel van, al gaat het grootse effect dan wel een beetje weg.
Jan was de andere fotograaf die gevraagd was om het festijn te verslaan, en hij heeft meer met geposeerde foto’s dan ik, dus dat gedeelte nam hij voornamelijk voor zijn rekening. De organisatie had voor attributen gezorgd zodat veel mensen wel wilden poseren. En de ambiance was natuurlijk prachtig.
En weer ingezoomd.
Als je goed kijkt zie je 2 deelnemers aan het toernooi voor het raam van hun hotelkamer staan.
Ik heb ze een beetje ingezoomd en zie nu dat het Albert is en een neefje van Anno uit mijn koor.
Een onderdeel werd ook overdag afgewerkt: synchroon wolkenkrabberduiken. Maar eerst natuurlijk even een groepsfoto. Dit is de zwemclub uit Antwerpen, allemaal leuke slanke jongens