ELKE DINSDAG EEN OUD BLOG: nr. 22

Dit is een van de vele foto-reportages die ik maakte van de Gayparade, die toen nog zo heette, tegenwoordig de PRIDE. Dit jaar wordt de 25ste “gevierd” met o.a. de foto-tentoonstelling in het Vondelpark (waar dus ook 1 foto van mij bij hangt), een tentoonstelling in het Historisch, eentje van oudere lhbtq-plussers van Ernst Coppejans ( bij het homomonument vanaf 31 juli) en er komt een fotoboek (waar ook 1 of meer foto’s van mij in staan). De eerste foto, die hierboven, had ik naar de Pride-foto-wedstrijd ingestuurd en die vind ik eerlijk gezegd mooier dan die er nu hangt van dezelfde boot. Maar je zult mij niet horen klagen natuurlijk.

Op een boot staat Femke Halsema, die toen nog geen idee had dat ze ooit burgemeester van Amsterdam zou zijn, en Pierre van Hooijdonk. Bovendien staat er een jongen met een mondkapje op, dat zou nu een heel andere reden hebben. Het blog is van 3 augustus 2009 en heet:

GAYPARADE: NOG 14

Nou is het wel weer mooi geweest.

Ik vond het echt een feest dit weekend, lekker gedanst en wat dies meer zij, en ook nog eens een aantal mooie foto’s gemaakt.

Over de foto’s zelf hoef ik nietste zeggen, ze spreken voor zich.

Misschien een kanttekening bij de eerste: het was een boot van de HIVOS die aandacht vroeg voor het werk van die organisatie en voor de discriminatie in de wereld van homo’s etc. in landen als Soedan en Iran en nog 76 andere landen waar minderhedenop hun tellen moeten passen.

groetjes

rené