ELKE DINSDAG EEN OUD BLOG: nr 20

Ik was indertijd vreselijk tegen de aanleg van de Noord-Zuidlijn. Niet dat ik er actie tegen voerde, dat doe ik nooit, maar ik maakte me er wel vrolijk over, en ik vond het een feest het te fotograferen.

Tegenwoordig denk ik er niet meer aan, dat ding ligt er en je maakt er gebruik van als het nodig is, alles went. Maar ik vond het wel leuk nog eens een blogje erover tegen te komen, een van de tientallen die ik ervan maakte. Deze gaat over de verzakkingen van de oude panden aan de Vijzelstraat, inclusief het pand waar mijn huisbaas indertijd zat: slager Rodriguez. Die was namelijk ook eigenaar van de panden vanaf de hoek de 3e Weteringdwarsstraat in, ik woonde in 1982 en 1983 op nr 40 of 41, naast Ramses Shaffy.

Het blog is van 16 juli 2009 en heet:

DIENST OPLEUKEN FIASCO’S

Amsterdam kent sinds kort een dienst die ervoor zorg draagt dat alle fiasco’s in de stad een beetje opgeleukt worden zodat het voor de burgers wat minder ondraaglijk wordt. Het is de Openbare Publieke Dienst Opleuking Fiasco’s, zoals hij officiëel heet, de OPDOF.

Zo zijn de scheefgezakte panden aan de Vijzelstraat verluchtigd met foto’s van schilderijen van oud-Hollandse meesters. De huizen zien er prachtig uit,helemaal opgedoft, eigenlijk mooier dan ze waren. Dat is dan ook precies de bedoeling van de OPDOF.

Als het een beetje meezit wordt het een toeristische attractie en hoeven die panden nooit meer opgeknapt te worden, zullen ze stiekem gedacht hebben. Ja ze zijn erg inventief die OPDOFFERS, dat ziet u maar weer eens.

En niemand zal klagen over de paar duizend euries die dat kost want iedereen weet dat die in het nietvallen bij de twee miljard die de Noord-Zuidlijn gaat kosten.

Het is echt een succes. De gemeente heeft dan ook overal een affiche opgehangen met de slogan:

AL EEN OPDOFFER VAN AMSTERDAM GEHAD??

NEE????

BEL DE OPDOF!!!!!

groetjes

rené

Moeder en kind, het is als het leven zelf.

“NOG SCHEURTJUUUUUUUUUUUUUUUUS?????????”