ELKE DINSDAG EEN OUD BLOG: nr 16

O wat een heerlijke zomer, en nou istie nog alleen maar metereologisch, wat moet dat worden als hij volgende week echt van start gaat. De koude lente is al helemaal uit de beleving verdwenen, zo gaat dat gelukkig.

En corona is ook voor mijn gevoel zo goed als weg, zelf al twee keer Pfizer gehad, en mijn koortslip ook, terwijl de enorme snee in mijn linker middelvinger (een dun wijnglas stukgeslagen tijdens het afwassen) ook goed aan het genezen is. En nou ik toch bezig ben: mijn jarenlange slijmprobleem is weer tot doenlijke proporties teruggebracht door maagzuurremmers. Alleen mijn rechterarm is slecht te gebruiken vanwege een slijmbeurs-ontsteking, dus achter de computer moet ik alles links doen, met mijn verkeerde hand dus, wat als gevolg heeft dat ik wat minder blog. En ook dat geeft rust.

Dus ik hoef even niks, alleen maar genieten.

Het oude blog is er eentje van 6 maart 2008. De foto’s waren inspiratie voor de tekst. Ik kan me niet meer herinneren of ik flarden letterlijk gehoord heb of dat het merendeel verzonnen is. Het klopt in elk geval wel dat ik een dag later de verkeersregelaar weer heb gesproken en wat hij zei precies zo, ongeveer, heb opgeschreven:

De Verkeersregelaar, De Twee Oude Dames

GISTEREN:

De Twee Oude Dames:

Trees: “Kijk daar Truus, d’r is wat aan de hand”
Truus: “ik zie niks, ik heb m’n bril niet op”
Trees: “ daar, ze kijken naar die hond”
Truus: “oh”
Trees: “en er staat een agent bij ”
Truus: “wat is er met die hond dan?”
Trees: “ik weet niet..hij doet niks”
Truus: “waarom kijken ze dan?”
Trees: “normaal staat daar geen hond”
Truus: “ooh”
Trees:”…en ze fotogaferen die hond”
Truus: “maar waarom dan…hij blaft niet eens”
Trees: ” ja maar hij staat daar anders nooit”
Truus: “oooh”
Trees: ” ze kijken naar ons, geloof ik”
Truus: “waarom dan, wij hebben er toch niks mee te maken?”
Truus: “nou fotograferen ze ons ook!!!”
Trees: “misschien denken ze dat die hond van ons is”
Truus: “maar wij hebben toch helemaal geen hond?”
Trees: “maar dat weten zij toch niet”
Truus: “nee, je heb gelijk”
Trees: “toch snap ik er niks van”
Truus: “ik ook niet”
Trees: “Kom we gaan Truus”


De Verkeersregelaar & De Fotograaf:


De verkeersregelaar:
“hij staat hier al drie kwartier”
De fotograaf: “ja, ik zag hem een half uurtje geleden al staan toen ik naar de Hema ging”
De verkeersregelaar : “hij is achtergelaten”
De fotograaf: “wat een schatje”
De verkeersregelaar: “hij is al tegen drie mensen agressief geweest”
De fotograaf: “dat moet angst zijn, hij is helemaal niet agressief”
De verkeersregelaar: “hij beet naar mensen die hem aanhaalden”
De fotograaf : “Hij is doodsbang!! Zijn staart zit tussen zijn benen en hij trilt!”
De verkeersregelaar: “het is gevaarlijk, hij zit niet eens vast”
De fotograaf: “maar hij blijft wel staan!”
De verkeersregelaar: ” ïk ga de politie bellen”
De fotograaf: “nou, ik ben benieuwd hoe dat afloopt”

VANDAAG:

De Verkeersregelaar & De Fotograaf:

De fotograaf: “hoe is het gisteren nou afgelopen met die hond?”
De verkeerregelaar: “hij was van twee jonge meiden. Die waren gewoon gaan winkelen!!!! De hond was dolblij dat hij ze weer zag, sprong helemaal tegen ze op!”
De fotograaf: “nou zeg!”
De verkeersregelaar: ” ik heb ze flink bang gemaakt. Gezegd dat de politie hem bijna had meegenomen omdat hij naar drie voorbijgangers had gehapt”
De fotograaf: “goed zo”
De verkeersregelaar: “dat doen ze nooit meer!”

groetjes
rené