ELKE DINSDAG EEN OUD BLOG: nr 13

Mijn blogperiode begon in 2005 bij het Volkskrantblog. De VK faciliteerde dat en het is jaren een drukbezochte site geweest waar een grote groep mensen intensief aan het bloggen was. Het ging er soms heftig aan toe, en er waren een paar mensen die zo wild tekeer gingen dat de VK er op een gegeven moment een punt achter zette. Dat VK-besluit ging ook niet fijnzinnig, weinig tijd en geen enkele medewerking of zelfs maar enige informatie over hoe je die blogs van jaren zou kunnen behouden. Dankzij mijn buurman indertijd, HenkJan Bouwmeester, heb ik (bijna) alles kunnen redden, althans, dat heeft hij gedaan. Bij anderen is dat ook gelukt, maar bij sommigen niet.

Er waren regelmatig initiatieven voor thema-blogs waar je al dan niet aan mee kon doen, en een zo’n item was de STAPELGEDICHTENDAG. Dan was het de bedoeling dat zoveel mogelijk mensen hun boekenkast indoken om uitgekozen titels daarvan zodanig op een rijtje te zetten dat het een soort gedicht werd. Ik deed daar ook een keer aan mee en dit was mijn bijdrage toen, het blog is van 7 augustus 2007:

STAPELGEDICHT OP STAPELGEDICHTENDAG

Ik heb tussen de BOEKTITELS, in HOOFDLETTERS getypt, steeds één woord gezet in kleine letters zodat het een gedicht is geworden met lopende zinnen. Misschien mag dit niet volgens de hogere stapelwetten, maar omdat het zo overzichtelijk gedaan is verdien ik misschien enige clementie van de stapelrechter. Dus hopelijk volgt er geen STAPELGERICHT om dit STAPELGEDICHT.

DE STEM VAN DE STILTE
is
VRUCHTBARE LEEGTE
want
DE STILTE SPREEKT
met
DE STEM VAN DE GROTE GEEST

DE SCHEPPENDE STILTE
komt
RIJDEND OP EEN WOLK
in
DE KRACHT VAN HET NU
als
ONTWAKENDE INTELLIGENTIE

DE HELENDE REIS
voert
TERUG NAAR DE BRON
en
DE WEG VAN HET LICHT
naar
DE SLEUTELS TOT HET HART

DE TAAL VAN DE STILTE
brengt
HET ZEGEL DER VERNIEUWING
op
DE SPIRITUELE REIS
van
DE KOMENDE NIEUWE MENS

groetekus
rené