ELKE DINSDAG EEN OUD BLOG: nr 12

2006. Uit mijn raam genomen. Toen kwam de gayparade nog hier langs. De witte jongen is Sander, een paar keer ontmoet.

In het kader van de dinsdagse herhaalblogs eentje van vorig jaar, niet zo oud dus, maar ik ben bezig aan het bijeenrapen van gay-pride-foto’s voor een fotowedstrijd vanwege 25 jaar Gaypride. Iemand op facebook (Ingla?) vermeldde daar, als reactie op het verslag van mijn speurtocht, dat ik vorig jaar een terugblik had gemaakt omdat de gayparade toen niet doorging vanwege Corona. Was ik helemaal vergeten. Maar ik vind het wel toepasselijk nu om dat blog te herhalen, dit is een dagboek en ik ben hier nou eenmaal mee bezig, en bovendien komt het mooi uit 1 dag na de internationale dag tegen homo- en transfobie op 17 mei . Ik vond het wel verrassend dat ik een beetje dezelfde foto’s al had uitgezocht voor die wedstrijd. Voor zover ik die kon vinden tenminste, want ik heb echt foto’s in mijn hoofd van jaren terug die ik niet ben tegen gekomen. En dat zijn natuurlijk wel iconische foto’s, anders zou je daar niet aan denken. Maar ondertussen heb ik er schoon genoeg van, dus laat ik het bij wat ik gevonden heb, en dat is ook niet slecht, vandaag gaan die 50 foto’s de deur uit. Het blog is van 1 augustus 2020:

De 25ste gayparade is een digitale terugblik

Geen Gayparade dit jaar vanwege Corona. Maar ik heb ze wel bijna allemaal gezien, die 24 die er geweest zijn. Ik zet hier een aantal foto’s neer die ik in de loop der jaren maakte, vanaf 2006 want toen begon ik met dit blog. In 2014 zat ik op een zangcursus in Spanje, daar zou ik nu ook gezeten hebben, maar dat heb ik dus afgezegd hoewel het wel is doorgegaan uiteindelijk.

De foto’s vóór 2006 heb ik natuurlijk ook maar slechts als afgedrukte foto, want toen had je nog geen digitale camera’s, althans ik niet. Trouwens die kwamen niet zover daarvóór pas op de markt, ik was er eigenlijk niet echt laat bij.

Nou kan ik natuurlijk de foto’s van vóór 2006 met de camera fotograferen en erbij zetten, maar daar heb ik nu even geen zin in vanwege het mooie weer, ik zit toch al te lang achter de computer. Maar misschien komen die nog. Bij regenweer, zal ik maar zeggen.

Deze foto’s zijn een willekeurige greep, want het is echt een onmogelijke zaak er een algeheel beeld van te geven, want het is allemaal ZO divers. Dat is trouwens ook wel het leuke er aan, die diversiteit.

groet

René

2007. Volgens mij is dit Hans v. K., zijn travestienaam weet ik niet. Toen Nico Beuk hem noemde wist ik hem weer: Sophie la Vie.
2008. De jongeren-boot.
2009
2009
2010
2010
2010 Deze foto is indertijd geplaatst in het blad Winq omdat ze daar een interview met deze jongen hadden
2011
2012 Deze is uit mijn raam genomen en een van mijn favoriete foto’s “ever” van de gayparade. Hij hing op mijn overzichtstentoonstelling in de Amstelkerk en nu bij mij thuis
2013
2013
2013 vanuit mijn woning. Voormalig minister van defensie Hennis
2015 vanuit mijn woning
2016
2016
2017
2018
2019