Eindejaars-(be)spiegelingen

Het was een intensief jaar, in alle opzichten. We leven in een overgangstijd en dat is te merken. Dat betekent niet dat alles plotseling de goede kant op gaat. Integendeel, de oude machten klampen zich met al hun energie vast aan de oude structuren, maar uiteindelijk zal dat tevergeefs blijken te zijn want de veranderingskrachten zijn onstuitbaar. We zitten als mensheid in een transitie-periode naar bewustwording die volstrekt uniek is.

Het morgen beginnende 2024 zal daar nog een versnelling in te zien geven, als ik de diverse spirituele bakens, astrologen en channellers mag geloven. En dat doe ik, want ik voel het ook. Misschien niet zo expliciet als die super-bewusten, maar wat zij zeggen resoneert bij mij overduidelijk.

Het jaar 2024 lijkt zo een cruciaal jaar te worden voor het collectief “ontwaken”, de bewustwording van de hele mensheid dus, spirituele groei. En daarmee samenhangend een historische verandering laten zien in de manier van leven. Het zal een turbulente tijd worden en daarom is het nodig “gecenterd” te blijven, in het NU, en gericht te blijven op de LIEFDE, je bijvoorbeeld niet te laten meeslepen door haatgevoelens die door stellingnames ontwikkeld kunnen worden.

Een van de manieren waarin we daarin geholpen worden is astrologisch van aard. Pluto is de planeet voor transformatie en in zekere zin “opnieuw geboren worden”, en die gaat eind januari in het sterrenbeeld aquarius staan dat staat voor vrijheid, waarheid, sociale collectiviteit en technologie. Op twee maanden na blijft dat 20 jaar zo, en de laatste keer dat dat gebeurde was ten tijde van de Franse revolutie, de Amerikaase vrijheidsstrijd en de industriële revolutie!!!!!

Omwentelingen dus!!!!!

Kortom: ondanks de ellende die we nog krijgen ben ik tamelijk optimistisch. Een moeder die een kind baart lijdt in veel gevallen helse pijnen, maar is die op slag vergeten als er een prachtig nieuw mensje tegen haar aan ligt.

ALLEN EEN HEEL BEWUST, ZINVOL EN VROLIJK 2024 TOEGEWENST WAARIN EEN MOOIE BALANS WORDT GEVONDEN TUSSEN SPIRITUELE GROEI EN HET RIJKE LEVEN OP DEZE PRACHTIGE PLANEET.

Groetjes

rené

PS: de eerst 4 foto’s zijn van een paar dagen geleden aan de Amstel gemaakt, de rest is iets ouder maar allemaal van dit jaar.

Kloveniersburgwal.
idem
Idem
Idem
De boeien van het ego-centrisme laten los.
Je moet een beetje tegen chaos kunnen. Alle vastigheden zijn verdwenen.
De tijd is vloeibaar. Relatief dus. Of bestaat eigenlijk niet.
Oudezijds Voorburgwal
Idem
Idem