Druk tijdens de lockdown, en nu?

Gebruikt hij nou een instrument van de FUNfactory voor het verwijderen van die plakplaatjes?

Ik fotografeer de laatste tijd erg weinig, voor mijn doen dan. Ben erg druk met allerlei projecten, in mijn huis en in mijn tuin.

Zo heb ik een massagetafel gekregen en wil die misschien gaan gebruiken. Dus ik ben mijn massage-technieken, geleerd bij de sportmassage-opleiding van instituut Leffelaar, middels een boekje aan het ophalen. Maar omdat mijn kleine appartement vol was moest ik een opslagkast die ik gemaakt had verwijderen om ruimte voor dat ding te maken. Die opslagkast kon ik ergens anders plaatsen, maar dan moest ik die wel de helft kleiner maken, een behoorlijke klus. En die nieuwe plek moest eerst vrij gemaakt worden want daar stond een keyboard. Dus het besluit definitief niks meer met muziek te doen moest ook genomen worden, dat keyboard dus naar de kringlooop-winkel gebracht, tesamen met nog een heel aantal andere spullen want als je eenmaal aan het opruimen bent …..

Ondertussen was mijn computer gecrasht en bleek na een tijdje het beeldscherm het begeven te hebben. Omdat ik een grotere monitor zou gaan nemen moest mijn computer-plek gerenoveerd worden: metalen boekenplanken verwijderd en het houten blad daarna ook maar geverfd.

Ondertussen kreeg ik het idee om een soort scherm te maken om daar mensen voor te kunnen fotograferen. Dat was eigenlijk naar aanleiding van mijn enorme foto die in het Vondelpark had gehangen tijdens 25 jaar GayPride en ik bij de organisatie kon ophalen na die tentoonstelling. Dat project loopt nog want dat was ingewikkelder dan ik dacht. Bovendien moet het hout wat ik daarvoor gebruik eerst gedroogd worden want dat ligt al twee jaar op mijn galerij. Het is namelijk de oude vloer van mijn overleden buurvrouw, ik zou het gebruiken voor de renovatie van mijn tuinhuisje, maar door Corona is daar de klad in gekomen, gaat deze lente pas gebeuren.

En omdat ik samen met iemand van de tuin mijn huisje nu echt ga herstellen vond ik dat ik eerst mijn tuin maar eens grondig aan moest pakken, dan hoefde ik daar tijdens die verbouwing niet veel tijd aan te besteden. Dus ik ben al de hele winter bezig met snoeien, struweel voor de vogeltjes aan het bouwen van het snoeisel en wat dies meer zij.

Ondertussen was mijn belangrijkste camera kapot gegaan en kocht ik een nieuwe en kreeg er ook nog eentje cadeau, dus die moest ik ook onder de knie zien te krijgen.

Nee, ik heb me niet verveeld tijdens de lockdown, maar ben wel blij dat die voorbij is nu. Alleen nou is natuurlijk de vraag: wat ga je doen? Weer naar restaurants? Dat is eigenlijk helemaal achter de horizon verdwenen, dat buiten de deur eten. Ik moet echt iets overwinnen om dat weer te gaan doen. En naar het café? Ik ging vroeger altijd pas om een uur of tien richting de Horeca, dus precies op de tijd dat hij nou sluit. Wat ik aan cultuur gemist heb is vooral het Nederlands Dans Theater, daar ben ik echt een fan van. Bestaat dat nog eigenlijk, komen ze weer naar Amsterdam? Hoe werkt dat ook alweer?

Kortom: het is een overgangstijd, voor mij in elk geval zeker, maar ik denk voor meer mensen

De foto’s zijn in de buurt genomen want ik ben al een hele tijd de stad niet uit geweest.

Groetjes

rené

Warmoesstraat
Warmoesstraat
Warmoesstraat
Heintje Hoeksteeg
Warmoesstraat
Nieuwmarkt
Geldersekade
Nieuwmarkt
Nieuwmarkt
Flesseman, die kraai heeft nergens last van.