d’OudeBinnenstad: het op 1 na laatste nummer

Alexander Scholtes: stadsdeelvoorzitter.

HET buurtblad voor het 1012 gebied gaat er na 33 jaar mee stoppen. Er kunnen geen nieuwe jongere redacteuren voor gevonden worden, laat staan een nieuwe hoofdredacteur. Die laatste was bepalend voor het blad, hij heet Bert Nap, en was het gezicht van d’OudeBinnenstad, met altijd het hoofdartikel op de voorpagina. Hij stopt ermee na 10 jaar.

Ik heb de laatste drie jaar ontzettend veel foto’s mogen leveren en heb door het contact met al de mensen die ik moest fotograferen de buurt leren kennen op een manier die anders niet mogelijk was geweest. Dus ik vind het niet alleen een verarming voor de buurt dat hij verdwijnt maar ook voor mezelf. Ik kijk wel met plezier op deze periode terug.

In dit blog zet ik de foto’s neer van het oktober-nummer (er volgt nog een laatste kerst-nummer) die ik maakte en die geplaatst zijn, maar dan in kleur. Al mijn foto’s staan er dit keer namelijk in zwart-wit in, dus dit ziet er toch wat anders uit. De laatste foto van dit blog is er door miscommunicatie niet in gekomen, wat ik nogal spijtig vond want het was heel leuk om te doen, hele sympathieke dames.

Voor de artikelen bij de foto’s kun je op de site van d’OudeBinnenstad dit nummer bekijken, als dat er al op staat tenminste, dat duurt natuurlijk altijd even.

Groetjes

rené

OZ Voorburgwal 136: gerenoveerd en in gebruik door Green Light District.
Bushan Nath van het Indiaas restaurant Samrath in de Bethaniëndwarsstraat.
Brederode-monument: de Spaanse Brabander.
Dietmar Gedexnus: meubel- en antiekrestaurateur.

Bovenstaande foto vond ik eerlijk gezegd in zwart-wit toch het mooist, dus die zet ik er maar bij:

Arne Bartelsman: stadsdeelcommissie Centrum.
Beatrice Carvalho en Mieke van der Werf. Deze foto is er dus niet in gekomen: had bij een artikel moeten staan over zonnepanelen.