Dicht bij huis

Twee rondjes Oosterdok. Het mooie weer stimuleert ontzettend. Om naar buiten te gaan en natuurlijk om te fotograferen.

Dat schreef ik vorige week toen ik dit blogje maakte. Ik ben achter met het plaatsen van die dingen, dus dat mooie weer …..pindakaas. Ben nog steeds verkouden trouwens, het wordt tijd dat het lente wordt, misschien gaat het dan over. De nachten zijn af en toe niet om door te komen.

Deze foto’s zijn allemaal met mijn tele-compactje gemaakt, maar gisteren ben ik uitgebreid spiegelingen gaan fotograferen met mijn, volgens mij, beste camera. De foto’s daarvan komen nog. Ondertussen heb ik die al geplaatst dus, ik heb er vooral FOPTO’S van gemaakt. Ik krijg daar altijd weinig respons op, maar ik blijf ze maken, en plaatsen, omdat ik het ontzettend leuk vind om te doen en ik ze ook heel mooi vind. .

Groet

René

Rodondendronkuip op een boot in de Kromme Waal
Vanaf de Prins Hendrikkade gefotografeerd: deze mannen zitten aan de overkant van het water, een flink eind dus.
In een woonboot.
Deel van de drijvende Chinees.
Deze prachtige vrouw, volgens mij een fotomodel, werd aan de Prins Hendrikkade gefotografeerd. Het was zo ver weg dat ik niet door had dat zij door had dat ze ook door mij gefotografeerd werd, dat zag ik pas thuis. Als ze hier toevallig kijkt en niet hier wil staan: op verzoek haal ik hem weg, maar ik zou het wel erg jammer vinden want het is een mooie foto.
De Mercurius-vleugels op het station, gefotografeerd door een opening in de nog steeds aanwezige gazen triomfboog van het Lightfestival in het water van het Oosterdok
Koebel.
Van dit soort volle en onbestemde foto’s hou ik erg.
Vaak genomen, blijft mooi.
Gisteren zag ik zo’n zelfde lamp aan de amstel!
Gandalf, weet jij nog wat dat was, vroeg Jan. Ik dacht meteen aan een van de hoofdpersonages van The Lord of the Rings, die heette Gandalf. Maar Jan zei: dat was vroeger de naam van een soft-porno-blaadje. En toen herinnerde ik me dat ook vaag.
Hannekes Boom
Ook vaak gefotografeerd, maar toch weer anders.
Hannekes Boom
Spiegeling in het nieuwe Booking gebouw
Hannekes Boom
Tafel en bankjes op een terras van Hannekes Boom
Vanaf de brug tussen Booking gebouw en Hannekes boom.
Een van de foto’s in het viaduct onder het spoor, van Hannekes Boom naar het IJ.