Details

De eigenaar van deze bakfiets is waarschijnlijk rond 2012 een keertje in Panama geweest. Dat doet me denken aan een van mijn eerste bezoeken aan Parijs, in mijn studententijd. Daar heb ik wat dingetjes gedaan waar ik tot op de dag van vandaag spijt van heb. Maar ja, je bent jong en dronken en in een vreemde stad, en student……Ik kwam met prachtige bordjes thuis die ik een hele tijd op mijn studentenkamer heb laten pronken,

Soms vertellen ze een heel verhaal en soms zijn details, of kleine zelfstandige dingskes, gewoon mooi en verwonder je je er over dat je van zoiets nutteloos kunt genieten. Vaak omdat het ritme van het beeld waarin ze zich bevinden ze een meerwaarde geeft, want op zich zijn het soms onooglijke prutsdingetjes

Ik had veel van de volgende foto’s al klaar, maar vergeten ze te posten. En omdat ik momenteel niet erg veel fotografeer, behalve dan voor d’OudeBinnenstad, plaats ik ze nu. De meesten zijn genomen rond het Oosterdok.

Meestal maak ik in foto-luwe periodes toch altijd wel veel foto’s uit mijn raam, maar sinds die bron is opgedroogd is een camera-loze tijd er ECHT een. Hoewel ik eerlijkheidshalve moet zeggen dat dat uit mijn raam fotograferen toch niet helemaaaaaal voorbij is. Je kan af en toe toch nog wel leuke niet-individuele foto’s maken. Zoals die welke ik gisteren op de I Love Nieuwmarktbuurt facebookgroep gezet heb van samen fietsende sinterklaas en kerstman.

De meesten van deze detail-foto’s zijn genomen rond het Oosterdok. Misschien zelfs wel allemaal, van sommigen kon ik me niet meer herinneren wáár ik ze gemaakt had, dat heb je natuurlijk ook met dit soort foto’s.

groet

rené

In mijn prilste jeugd hadden we de bandrecorder, die was er nog vóór de cassette-recorder die een hele vooruitgang betekende. Later zag ik hem nog wel eens in opname-studio’s, je kon er een aantal tracks afzonderlijk mee opnemen en de kwalitiet was prima. Maar waar komt dat ding hier vandaan dat ik nog onlangs op het Oosterdok zag liggen?
Ik kreeg er een beeld bij van een juffrouw die de hele dag achter een telefoon zit. En maar wachten en wachten. Ik zou er gestoord van worden….. maar misschien houdt ze van breien. Eigenlijk zou ik dat nummer eens moeten bellen, uit sociale overwegingen.
Volgens mij was er een route uitgezet voor de gasten van de 50ste verjaardag van dit meisje. Of het 50ste plaatje in een speurtocht van plaatjes van de jarige.
Ja, zullen we nu naar binnen of niet? Ik geloof niet dat we hier erg welkom zijn, maar waar moeten we dan naartoe?
Je zal het geloven of niet, maar ik zag laatst ECHT iemand een sigaret opsteken. ZEVENTIG kankerverwekkende stoffen.!!!!! Misschien was hij levensmoe.
De ramen van deze boot zijn niet echt waterdicht.
Hier kan ik me bont en blauw aan ergeren.
Volgend jaar FEEST!!!!!!!!
Mooi kapot is niet lelijk.
Kans op blindheid! Aan het pakje te zien is die kans met beide handen aangegrepen!
Zou het nog aan zijn? Ik denk het haast niet, 1,5 jaar is wel heel lang.
Zei de queen.