December-nummer d’OudeBinnenstad

Desirée Webers van HUGS in de Nieuwe Hoogstraat 19. Deze foto staat in zwart-wit in de krant.

De nieuwe d’OudeBinnenstad is uit, weer een erg leuk nummer. Ik heb er veel foto’s voor gemaakt en laat hier zien welke er niet in staan. In die zin, dat ik de foto’s die in kleur in de krant staan hier in zwart-wit neerzet, en vice versa, en dat ik er ook zo nu en dan een foto bijzet die niet uitgekozen is omdat de voorkeur aan een andere foto werd gegeven. Ik stuur namelijk altijd veel op zodat ze de foto kunnen kiezen die het best bij een artikel past, of gewoon die zij het mooiste vinden, smaken verschillen tenslotte.

De verhalen waar de foto’s een illustratie bij zijn staan dus in de krant en die staat ook al op de site van d’OudeBinnenstad, zie: https://oudebinnenstad.nl/

groetjes

rené

Deze staat niet in de krant. In haar winkel HUGS verkoopt ze aparte wollen kledingstukken waarvan de wol op diervriendelijke is verkregen, er wordt bijvoorbeeld geen schapenhuid verwerkt want de wollen slierten zitten vast op vilt, terwijl je in eerste instantie zou denken dat het huiden zijn.
Deze staat er in zwart-wit in: Henk Leegte, vrijzinnig predikant van de Doopsgezinde Singelkerk en zijn vrouw May Meurs, fonds-redacteur bij uitgeverij Walburg Pers
Deel van de foto die in de krant staat. Daar is hij veel grijzer afgedrukt.
Deze staat in kleur in de krant en die is mooier dan deze: Drieling Pip, Sam en Bo.
Dit vond ik eerlijk gezegd de leukste, al zijn de kleuren wat minder dan van die in de krant staat, dat komt omdat de foto eigenlijk te donker was.
Andere foto dan in de krant: Hemmo Bosscher van ADYEN, de nieuwe gebruiker van de gebouwen van Hudson’s Bay aan het Rokin.
Deze is in zwart-wit afgedrukt. Deze letters staan op het gebouw van de evangelische jongerenbeweging Jeugd Met Een Opdracht en zijn in 1981 met een hoogwerker ceremonieel ontstoken door James Irwin, de maan-astronaut. In het café beneden, Dwaze Zaken, heb ik nog ooit met schaduwfoto’s geëxposeerd.
Hier het hele gebouw, foto niet in de krant.
De Zaterdagse Boerenmarkt, staat er in zwart-wit in.
Hans Mensink in het Aepjen op de Zeedijk. In de krant een andere kleurenfoto. Van het water in het wijnglas heb ik wijn gemaakt. Dat ging makkelijker dan ik dacht: gewoon iets meer geel toegevoegd namelijk,
De kleurenversie van Japans Restaurant Kyo in de Koningsstraat
De uitbater daarvan, staat niet in de krant.
Wies en Jikke, tienjarigen uit groep 7, maakten een rap over Amsterdam. Dit is de zwart-wit versie, in de krant staat hij in kleur, wat veel mooier is.
Niet in de krant, vond het wel leuk zo voor de platenzaak op de Geldersekade..
Plaatsing struikelsteen in de Bethaniëndwarsstraat, in zwart-wit in de krant. Ik las gisteren dat de 1000ste struikelsteen in Amsterdam net is geplaatst.
Deze foto niet in de krant: dit is een oud Joods gebruik
Bianca van der Neut, artikel over “Kamers met Aandacht” voor huisvesting van jongeren tussen 18 en 23 jaar. Foto abusievelijk niet in de krant opgenomen, wordt volgende keer rechtgezet.
Idem
En nog een keer Désirée Webers van HUGS. Deze staat ook niet in de krant maar vond hem erg leuk.
En de drieling nog een keer.