De zuidflank van de Gotthard

Op de terugweg vanuit Italië wilden we perse over de Gotthard. Jan had dat van die kant af nooit gedaan. Ik wel, maar dat was in de jaren zestig met mijn ouders. Het was nog een hele klus om de juiste weg te vinden, want de splitsing van de weg in die naar de tunnel en die omhoog was erg onduidelijk. We zijn nog een eindje terug gereden om te proberen op een weg die we omhoog zagen gaan te komen, en dat lukte, dus puur visueel en niet via de borden. De wens was zelfs zo groot om er óverheen, en niet er dóórheen, te gaan dat Jan zei dat hij terug zou rijden als we toch per ongeluk de tunnel in zouden rijden, maar dat hoefde dus niet.

En het was werkelijk de moeite waard, adembenemend zelfs. We zijn zowat bij elke parkeerplaats gestopt, konden er geen genoeg van krijgen. Je ziet ook wel aan de foto’s waarom, al halen die het niet bij de werkelijkheid.

Dus dit eerste blogje gaat alleen maar over de weg omhoog, er volgt nog een tweede met foto’s van de top en de noordkant.

groetjes

rené

De oude weg wordt vooral gebruikt door fietsers.
Ik herinner me de oude weg nog uit de jaren zestig: althans de vele vele haarspeldbochten, die zijn er in de nieuwe weg nauwelijks meer.