De zon scheen een schaduwblogje

Zoals vaste bezoekers weten ben ik dol op schaduwen. Ik dwing mezelf soms om alleen maar naar de schaduwen te kijken en niet naar degene of datgene die ze werpen. Dan kom je in een hele andere wereld terecht, echt fascinerend. Maar op deze foto’s staan de werpers ook afgebeeld, op een paar na.

Een tijdje geleden had ik twee keer een foto gemaakt van deze dame met haar hond (op de eerste en de dertiende foto). Ze woont in de buurt en ik heb haar een keer gesproken. En aangezien ik geen foto’s plaats van mensen die ik ken zonder het te vragen heb ik die hier niet neergezet. Maar afgelopen dinsdag kwam ik haar tegen en heb haar ervan verteld en gevraagd of ik ze mocht gebruiken, en dat mocht. Ik zou haar waarschuwen wannéér, en dat ga ik deze morgen doen. Ondertussen heb ik dat gedaan. Ik stond voor de deur te kijken met 6 naambordjes maar kende haar naam niet, wel haar voornaam maar die wilde ik niet op de envelop schrijven. Dus ik had een pen meegenomen om haar achternaam er op te zetten maar was niet zeker of het naambordje met de A . van haar voornaam wel klopte. Gelukkig kwam ze toen net met haar hondje naar buiten. Ben verder de zondagmorgen ingelopen met mijn camera, die foto´s komen nog.

De tekenaar op de zevende foto heb ik ook gevraagd of het mocht, want die heb ik een paar keer aangesproken, en die vond het ook goed.

Als er verder nog iemand op staat die dat niet wil: geef een seintje dan haal ik de foto meteen weg. Maar over het algemeen zijn het “afstandelijke” foto’s waar het niet om het individu gaat maar om de setting.

Groet

René