De Wallen en de Warmoesstraat in zwart-wit

Het Hospital is vanwege Corona gesloten..

Gisteren-ochtend een fikse wandeling door de stad gemaakt. Ik begon met de wallen, daar is dit een verslag van. Op zondag-ochtend is het altijd stil natuurlijk, maar toch had ik het gevoel dat nu voor een deel ook de lockdown daarvan de oorzaak was, want normaliter zie je toch zelfs op dit tijdstip wel het een en ander. Al hoorde ik wel ergens vanachter neergelaten rolluiken keiharde muziek en kreeg ik het idee dat daar nog een feest aan de gang was, maar ik kan het mis hebben natuurlijk.

Het zag er allemaal een beetje doods uit. Dat is een van de redenen dat ik de foto’s zwart-wit heb gemaakt. Je kan ook zeggen: lekker stil. Die zondagochtenden, nou, daar moet ik toch eens wat meer gebruik van maken.

Hierna heb ik trouwens prachtige spiegelingen-foto’s gemaakt van het Damrak en o.a. het Singel, die komen nog, in kleur.

Groet

René

De meeuwen missen hun halflege patat-zakjes.
Fiets altijd aan iets vast maken, dat weet je toch.
Stoel zonder billen.
In het verleden was er prostitutie in deze wijk, dit is het museum daaraan gewijd.
Alleen take away.
De oudste buurt van Amsterdam komt daar nu echt voor uit. Maar door het ontbreken van het oudste beroep is de buurt toch niet helemaal zichzelf.
Virtueel genomen vanaf het water, of eigenlijk daar onder vandaan.
Klassieke spiegeling.
Warmoesstraat met feestverlichting.
Hier kwam ik vóór maart bijna elke week wel een keer. Toch word ik volgens mij niet herkend door de poes.