De verkiezingen

Toen ik gisteren dit wagentje voorbij zag rijden bedacht ik dat ik wel eens een blogje over de verkiezingen kon maken. Niet dat ik op de hoogte ben van wat er speelt, ik weet meer van de Amerikaanse politiek dan van de Nederlandse, maar ik kan allicht eens de stad in gaan met een verkiezingsoog en fotografisch signaleren wat er zich zoal aandient.

Dit verkiezingsbusje werkte daarbij ook wel stimulerend: “geef de plant uw stem”, staat er op. Tenslotte hebben we al een partij van de dieren, dus waarom niet een partij van de planten. Maar ja, de partij van de dieren is er voor alle dieren, geentje uitgezonderd. En deze plantenpartij komt maar voor de rechten van één enkele plant op, de cannabis. Echt Amsterdams dus, ik was benieuwd wat ik nog meer zou tegenkomen op mijn speurtocht. Nou, dat viel niks tegen. Ik had uit mijn raam al een affiche van BIJ1 gezien en gedacht dat dat een partij was voor het redden van de bij, maar dat bleek toch een slagje anders te liggen.

Deze enige twee politieke partijen waarvan ik uitingen zag vanuit mijn raam bleken op de Nieuwmarkt prominent aanwezig. Het hash-busje stond pontificaal voor de ingang van de Waag en er bleek een mevrouw geïnterviewd te worden door een jongetje van childpress, nooit van gehoord maar dat zag ik op zijn microfoon staan. Ik was inmiddels met twee dames in gesprek geraakt en die wezen mij daarop. Ze zeiden dat het Sylvana Simons was, en dat die lijsttrekster van BIJ1 was, niks met bijen dus, wist ik dat ook. Ik ben er, gezien mijn verkiezings-onderzoekje, meteen naar toe gegaan en heb haar gefotografeerd natuurlijk.

Amsterdam heeft altijd bijzondere partijtjes en daar schaar ik BIJ1 en die hash-partij onder, maar ik had op facebook ook al in een flits een andere partijtje gezien: de Sigaristen. En op het algemene bord met verkiezings-affiches zag ik ook allerlei partijen waarvan ik nog nooit gehoord had en die ik toch ook een beetje onder de Amsterdamse folklore denk te moeten scharen, maar misschien zijn ze ook wel landelijk. Zoals de republikeinse partij en een Islamitische partij. Je kan me beter vragen wie de nieuwe minister van infrastructuur of van financiën is in de U.S.A dan welke partijen er hier zijn en wie wat waarover denkt.

Ik ken wel twee Amsterdamse raadsleden van naam, en dat kan ook niet iedereen zeggen: die moet ik vandaag en morgen namelijk fotograferen, vandaar.

De hele buurt hangt vol met die affiches van BIJ1, maar ik heb het gevoel dat het nieuwe VOLT het beter gaat doen. Het viel me wel op dat er lang niet meer zoveel affiches voor ramen hangen als vroeger. Ik zag er 2 van VOLT en 2 van de SP, dat was alles.

Groetjes

rené

Dus niks “red de bij”
Je kan wel zien bij welke sector het geld zit.
Dit Hash, Marihuana en Hemp Museum karretje kwam geheel toevallig ook voorbij toen ik daar stond. En nog toevalliger: ik heb eergisterenavond de Oudezijds gefotografeerd met dat museum er op!!!
Dit zijn de twee dames die me op Sylvana Simons wezen. Foto met toestemming geplaatst!
Sylvana Simons van BIJ1
O, opeens besef ik dat ik er ook op sta natuurlijk. Sorry jongens.
Amsterdamse partij?
Ook nooit van gehoord
Ah, de boerenpartij is er ook weer. Ik had nog een affiche met boer Koekoek van de vorige verkiezingen in een mapje zitten, dat werd toen over allerlei andere actuele verkiezingsaffiches heen geplakt door een ontregelende lolbroek.
Deze dus, van 4 jaar geleden.
Hier over het affiche van GroenLinks heen geplakt dat toen als lijsttrekker Femke Halsema had, times they are a changing.
Toch blij dat we geen twee-partijen systeem hebben, want dat is echt in de U.S.A. een ellende.
Ja dit MOEST ik gewoon fotograferen, prachtige kleurtjes.
Die hing nog in de Binnen Bantammerstraat.
Volt, volgens mij gaan die voor een nieuwe partij hoge ogen gooien.
Genomen toen ik aan kwam lopen, nog geen BIJÉÉNKOMST.