De tuin verveelt nooit

Ik schreef gisteren dat er veel minder insecten in mijn tuin komen dan een aantal jaren geleden, maar er is toch nog wel het een en ander te zien. En ik spaar het gewoon op voor blogjes.

En hoewel de tuin qua kleur allang over zijn hoogtepunt heen is zijn er toch nog steeds hier en daar bloeiende bloempjes.

Maar afgezien van dat al: de sfeer van mijn tuin is echt wat ik al jaren nastreef: die van een mini tropisch regenwoud. Alleen geen regen, maar daar wordt vandaag aan gewerkt. De geur na regen is fantastisch, ik ga die beslist deze vrijdag opsnuiven, zit nu nog thuis.

Opeens bedenk ik me dat ik gisteren een tafeltje, althans het onderstuk, in elkaar geflanst heb en meteen geverfd, daar is de regen dan weer niet goed voor. Maar de verf was niet voor het mooie maar ter bescherming omdat een deel ingegraven wordt en ongeverfd is hij dan na één seizoen al weg. Alles van hout wat buiten staat gaat maar kort mee, ik moet eigenlijk elk jaar wel iets vernieuwen. Al doe ik dat niet, wat dan ook wel te zien is. Maar dat past dan weer mooi in het concept van tropisch regenwoud.

groetjes

rené

Zowaar nog steeds 2 clematis bloemen.
Deze heb ik dit jaar voor het eerst, ben benieuwd naar de bloemen. Gekregen van een tuinster.
Zat in mijn huisje.
Tegen het raam van mijn huisje.
Net een gezicht.