De tuin met Pasen

Oppervlakkig gezien zie je elk seizoen hetzelfde, maar het is toch elk jaar weer verschillend, zeker hoe je het ervaart, maar je ziet ook elk jaar dingen die je nog nooit gezien hebt. Zo zag ik nog nooit een Tiftjaf met een veertje in zijn bek, voor de stoffering van een nest in de buurt neem ik aan, zie eerste foto.

En afgelopen weekend zag ik ook nog iets anders dat ik nooit gezien had. Weliswaar had ik al een paar keer een merelnest in mijn tuin, maar ik heb eigenlijk nooit goed tot me door laten dringen dat die beesten voor zo’n nest natuurlijk eerst een goede plek moeten vinden, en daar naar moeten zoeken. En dat laatste had ik óók nog nooit gezien.

Ik heb een soort begroeide houtwal tussen mij en mijn westelijke buurvrouw, en daarin was een merel steeds ongeveer hetzelfde trajectje aan het afleggen: eerst een meter parallel aan de afscheiding en dan er doorheen naar de buurvrouw toe, en dat tientallen keren. Daarvan is de tweede foto: hij zag me wel maar ik denk niet dat dat van invloed is op zijn beslissing over de bouwplaats, want ik heb het gevoel dat hij me kent. De merels die ik zie in mijn tuin zijn bijna niet schuw meer namelijk vanwege die reden.

Groetjes

rené

Merel op zoektocht naar een geschikte nestplaats.
Prunus. Zieltogend, de meeste takken zijn dood. Ik heb hem jaren geleden bij het vuilnis weggehaald, maar daar is hij waarschijnlijk niet voor niets neergezet want hij heeft het nooit goed gedaan.
De jaarlijkse enkele paarse kievietsbloem, breidt zich al jaren NIET uit.
Ik hou erg van bloesems.
En de halsbandparkieten óók.
Camelia.
Gebroken hartje.
Dat viel me eigenlijk door het fotograferen pas op: pimpelmezen hebben blauwe staartveren.
Zwam op mijn een paar jaar geleden gerooide, en in mootjes gezaagde, spar.
Vink: ver weg in het Vliegenbos, vanuit mijn tuin gefotografeerd.
Japanse Aucuba. Een jaar of 10 geleden ter ziele gegaan na een plotselinge vorst-inval in januari. Nog 1 jaar proberen te redden maar dat lukte uiteindelijk niet. Daarna kwamen er hier en daar kleintjes op, en die heb ik gepamperd en eentje daarvan is al half zo groot als de oorspronkelijke.
Krulhazelaar
Tot voor een maand of 2 geleden keek ik tegen een enorme muur van coniferen aan van ongeveer 15 meter hoogte. Maar een daarvan is omgewaaid en nu zijn de anderen flink gekortwiekt. En dat betekent dat ik nu uitzicht heb op hoge bomen in het Vliegenbos, ben daar heel blij mee.