De tuin is

Vuurhaantje. Ik had hem vanuit mijn tuin gevolgd naar de tuin van de buurvrouw omdat ik hem in mijn eigen tuin niet te pakken had gekregen. Bij haar dus wel vanaf het pad kunnen fotograferen. Een beetje onscherp, maar toch leuk vind ik.

Die tuin houdt niks op, die is gewoon zichzelf. Denkt niet na, vindt niet dat hij het anders moet doen, is niet verontwaardigd als hij te weinig water krijgt of als het te koud of te warm is. En als er een plant of struik dood gaat ligt hij niet te kermen, als er een insect wordt opgegeten door een vogeltje of een spin vindt hij daar niks van. Elke lente komen de bloemen vanzelf, en als de tijd er op zit sterven ze weer af. Ik heb over dat laatste eens een gedicht gemaakt dat ik hier neerzet:

Bloemen

stil aanwezig

staan ze

als voor niemand

te kleuren

niet voor zichzelf

maar in opdracht

volbrengen zij hun taak

niet zoekend

niet vragend naar

het hoe en waarom

verwerkelijken zij het zaad

rechtlijnig

evenwichtig

zonder emotie

daadloze daad

Ja ik vertelde al eens dat ik mijn tuin als een soort leraar beschouw. De titel van dit blog, “de tuin is” lijkt een beetje op het “ik ben” wat bijvoorbeeld in de advaita gebruikt wordt. Als ik tijdens het mediteren weer eens afgedwaald ben hoef ik maar “ik ben” te zeggen en ik kom een ogenblik volledig in het NU terecht waar alles is. Dat is een heerlijk gevoel dat helaas maar kort duurt. Of eigenlijk moet ik daar geen waardeoordeel over geven, geen gehelazer dus, het is nou eenmaal zoals het is.

Groetjes

René

Pissebed op bed van zwam.
Zwam.
Herfstkleuren.
Hibiscus
Zaterdag, 29 oktober!!!!!
Ik heb al eens gezegd dat katten mijn tuin voorbij lopen om dan de tuin van de buurvrouw in te gaan. Hoewel deze van de andere kant kwam gaat hij toch op dezelfde plaats die tuin van haar in, van die kant bekeken net voor mijn tuin.
Mijn huisje is erg in trek.
Gerimpelde besjes.
Hortensia.
Stof zijt gij en tot stof zult gij wederkeren.
Nog een paar Weigelia bloemen.
Zeker nog 4 rozen in mijn tuin.
Een week of 3/4 geleden kreeg ik van Marianne, een medetuinder, een rozenstronk met geen enkel blad of takje er aan. Ik heb hem in de grond gestopt en kijk nou, hij begint uit te lopen!!! November!!!!! Ik had überhaupt mijn twijfels of hij het zou gaan doen, maar als dat het geval zou zijn kon dat voor mij alleen maar in de lente duidelijk worden.
Roodborstje.
Beetje vaag maar wel sfeervol.