De stand van zaken in mijn tuin

Al jaren heb ik een spontaan gearriveerde Heggerank in mijn tuin, maar die gaat altijd dood na een maandje of zo en een erg armetierig bestaan. Maar dit jaar is hij niet te stuiten en geeft hij zelfs bloemetjes!!!

Mijn tuin is inmiddels over zijn hoogtepunt heen. Doorgaans is hij in het begin van de lente het mooist, met de rododendrons, wilde hyacinten, daslook, camelia, tulpen, Fotinia, appelboom etc. in bloei, maar daar is alles van weg of het is sterk aan het afnemen. Er is wel weer wat nieuws in bloei gekomen, zoals de clematis en een enkele roos, met hier en daar akelei en gele klaproos en op bescheiden schaal de Weigelia die dit jaar wat minder uitbundig is omdat ik hem enorm heb gesnoeid.

In de zomer komen de budleia’s (vlinderstuiken), de Deutzia en nog en veel meer rozen, zoals hopelijk ook mijn nieuwe wilde woekerroos die ik van buren heb gekregen.

groetjes

rené

De clematis bloeit, ik leidt hem door een wilgje en dat vindt hij prima.
Een van de drie al uitgekomen rozen
Uitgebloeide tulp
Ik weet niet hoe die witte struik heet, maar hij doet het dit jaar geweldig goed. Als klein plantje ooit ergens gekocht.
Roze akelei.
Een van de twee huisduiven.
De weigelia in bloei
Overzicht van een weekje geleden of zo.
Ja gezellig.
Dit is een muurbloem. Die komt van mijn balkon af waar hij zich had uitgezaaid, zeer tevreden dat er nu twee van in mijn tuin tot bloei zijn gekomen.
Daslook, groeit echt overal, is een enorme woekeraar
Fotinia
Nieuwe bladeren knop van de camelia.
Dit is een hoornaar, een wesp met horentjes.

Vanaf hier een paar foto’s van buiten mijn tuin. Ik zet eronder waar ik ze genomen heb.

Op de Meeuwenlaan/hoek Zamenhofstraat waar mijn tuin is, zag ik dit. Even later kwam ik onze imker Marieke tegen en wees haar op dit gebeuren, maar zij was er allang van op de hoogte. Ze kon vertellen dat het geen zwerm vanuit onze korven was want de koningin, die gestorven bleek, had een rode stip op haar borst. Dat merken doen niet-biodynamische (juiste term?) imkers om de een of andere reden. Dit bijenvolk is ondertussen vreedzaam samengevoegd met een volk dat nog wel zijn koningin had. Ondertussen is er wel een zwerm uit een van onze kasten gegaan en die is door Marieke zonder beschermende kleding in zo’n mand gebracht d.m.v. het schudden van de tak waaraan ze hingen. Ik zag daar het filmpje van, doodeng. Inmiddels hebben die een nieuw onderkomen gekregen
Mijn buurvrouw verderop, Sjen, heeft elk jaar een boom die totaal opgevreten wordt door deze rupsjes, ik dacht van een stippelmot, die dat ook weer elk jaar overleeft.
Ik vond de visuele overeenkomst met deze dingen aan de school aan de Meeuwenlaan ook wel treffend.