De Ruijtergaard

De groene dame middenin is Mariken de Goede en de groene dame rechts de pianiste Heleen Verleur. Foto genomen tijdens het toespraakje dat eerstgenoemde hield.

Aan de De Ruijterkade is een stukje niemands-grond omgetoverd tot een soort eetbare tuin. Initiatiefneemster Mariken de Goede heeft een heel aantal vrijwilligerrs weten te organiseren die dat lapje grond samen onderhouden. Zo hoorde ik b.v. van Roos Hendriks, een vrouw die ik ken van buurtblad de OpNieuw, dat zij gedurende de droogte-periode twee gieters vulde in Starbikes en dan met de fiets de planten aan het einde van die strook ging bewateren. Het is namelijk een smal stuk maar wel lang, ik schat wel 150 meter.

Afgelopen zondag was er een viering ter gelegenheid waarvan er twee pianistes speelden waarvan ik er eentje via facebook kende: Heleen Verleur. Ze speelden eerst ieder apart van elkaar en later samen. Het was niet druk maar ik vond het wel een leuke gebeurtenis, genoot van de muziek, lekker gefotografeerd en hier en daar gekletst en kennis gemaakt met een oud-brandweerman die in die prachtige oude brandweer-kazerne woont aan de kade en die schildert en hout snijdt.

Groet

René

Het begon eventjes te regenen maar daar was op gerekend, en bovendien hield het snel op.
Helpende handen om de broodjes droog te houden.
Deze dame wilde graag MET de stoeltjes op de foto (ben vergeten te vragen waarom, misschien zijn ze van haar).
Boven de middelste vrouw zie je de appeltjes hangen.
Pianiste Heleen Verleur met haar man. Inmiddels heb ik haar de foto gestuurd.
Een van de luisteraars naar de pianiste.
Toch nog even tuinieren tijdens het concertje.
De linker dame is Roos Hendriks die me op de brandweerman wees.
Jan, de schilderende oud-brandweerman. Elke zondag ruimt hij de straat op.
De eigenaressen van Starbikes die het een en ander faciliteert. In haar vorige Starbikes-pand iets verderop heb ik nog in een muziek-programma meegedaan, helaas eenmalig, ik geloof dat mijn liedjes er niet zo in pasten.
Jan liet me nog iets van zijn werk zien dat in Starbikes te bewonderen was. De linker-plaquette is letterlijk nagemaakt, uit hout gesneden, moet een enorm werk geweest zijn. Hij ontdekte dat er een duim verkeerd om zat in het origineel.
De andere pianiste: Riek Westerhof.
Hier improviseren ze samen.
En tot slot nog een piano-stuk van Riek Westerhof alleen, maar toen ben ik weer naar huis gegaan want na 1,5 uur was het voor mij genoeg.