De natuur in het Twiske

De eerste drie foto’s zijn van onderweg naar het Twiske. De buizerd heb ik wel 100 keer gefotografeerd, ik kreeg hem niet goed. Hij zat ook wel ERG ver weg, een mevrouw die langs kwam en mij bezig zag vroeg: is dat een vogel daar in de verte?

Uiteindelijk heb ik hem vanaf de zijkant benaderd en was het nog “maar” 50 meter of zoiets, maar wel met riet ertussen. Dus ik kon steeds alleen maar knippen als de wind voor een opening naar die vogel toe zorgde, dat is de tweede foto (de beste van de velen dus). Enfin, je kunt wel zien dat het een vogel is. Eigenlijk was de derde foto net zo leuk: van een mus in Landsmeer, die hoefde ik maar twee keer te fotograferen. Dat kon ook maar twee keer trouwens want hij vloog weg. Gelukkig bleef die buizerd de hele tijd zitten.

groet

René

Van de zijkant.
Pas op: mussen!
Nijlganzen-babies.
Heerlijk maaltje voor de kleintjes.
Zou altijd graag willen weten als ik rupsjes zie wat voor vlinders daar van gaan komen, maar dat weet ik nooit.
Niet heel goed zichtbaar een fuut die onder water duikt.
En weer boven water.
Fazantenpaartje.
Ik hou niet zo van meerkoeten, maar die kleintjes zijn altijd schattig, mooi van lelijkheid.
Het lag er bezaaid mee.
Lijster.