De nationale vogeltelling

Zaterdag aan de nationale vogeltelling meegedaan. Iets meer dan een half uurtje in mijn tuin gezeten, geteld en meteen ook maar gefotografeerd natuurlijk, al lukte dat niet bij alles wat ik zag:

Koolmezen: 3

Pimpelmezen: 2

Halsbandparkieten: 2

Merel: 1

Duif: 1

Roodborstje: 1 of 2

Heggenmus: 1

Ik had wel weer wat zonnebloempitten en vetbolletjes gekocht en opgehangen, dan weet je zeker dat er in no time vogeltjes te zien zijn. Dat is eigenlijk niet zo natuurlijk, maar ik doe het in de winter toch maar wel altijd als ik naar mijn tuin ga. Ik zag bovendien op foto’s van andere tellers dat zij dat ook doen.

Nog wat dode planten weggeknipt zaterdag en daarbij zag ik ook nog een soort mot of nachtvlinder die ik nog nooit gezien had. Ik kon hem enigszins fotograferen, had daarvoor niet mijn geschiktste cameraatje bij me, ook voor de vogels niet trouwens, maar die staat in dit blog onder de vogels.

Groet

René

Roodborstje, vaste bewoner van mijn tuin.
Heggenmus, vaste bewoner van mijn tuin.
Heggenmus.
Nog nooit gezien
Wintertuin, toch nog wat groen vanwege de groenblijvers en het milde weer waardoor de campanula bijvoorbeeld niet helemaal afsterft.