De kop van Noord-Holland

Zij vonden dat ze prima naast die boot pasten, dat we dáár maar een foto van moesten maken!

Nooit door de kop van Noord-Holland gereden. Ja, over de snelweg naar den Helder en via een andere vierbaansweg naar de Afsluitdijk, maar nooit over de secundaire wegen. En dat hebben we afgelopen maandag gedaan. Jan had gezegd dat hij gehoord had dat dat gebied een beetje het traditionele bloementeelt gebied, bij Aalsmeer en Sassenheim etc., aan het overvleugelen is omdat er meer ruimte is. Ik weer niet of het klopt maar er waren inderdaad veel velden met tulpen, hyacinten en blauwe druifjes.

We kennen het gebied van midden Noord-Holland omdat we af en toe naar Callantsoog en de Groote Keten gaan, en dit leek er op maar was toch anders. Iets leger, kaler, zou ik zeggen, met minder lineaal-rechte wegen. Maar moeilijk te omschrijven waar het verschil hem nou in zat. Wel allemaal polders, zoals de Anna Paulowna-polder.

Dit zijn de foto’s tot het strand bij Julianadorp, de rest komt een andere keer.

Groetjes

rené

Een heli REED over ons hoofd.
Al paca.
Echt enorm veel windmolens. En ik ben er helemaal aan gewend, vind ze wel bij het landschap passen terwijl ik het vroeger vond detoneren.
Ook de traditionele windmolens, hoewel ik er nooit zo een gezien heb.
De hyacinten roken fantastisch.
Ja kon het niet nalaten te vragen of hij de eigenaar was. Hij wabevriend met de eigenaar, zei hij.
Het zwarte schaap van de familie.
Buitenbeentje.
Ergens moesten we met een pontje mee om te voorkomen dat we kilometers om moesten rijden. Gelukkig had ik cash geld bij me.