De Karel Doorman en de Rotterdam 2

Een van de twee sleepboten. Beiden sleepten de Rotterdam van zijn plaats en draaiden hem om, maar de Karel Doorman deed het anders. Die werd slechts door één sleper geholpen, niet deze maar een identieke.

Toen ik zondag met de pont naar de zuidoever was overgestoken ben ik toch naar het draaien van de Karel Doorman gaan kijken. Die werd door slechts één sleper van de wal getrokken om vervolgens een eindje richting Oranjesluis te varen en daar om te keren. Een man vertelde dat dat de eigenwijzigheid van de kapitein was. Het duurde zo veel langer, had ik de indruk, dan het draaien van de Rotterdam.

Op een gegeven ogenblik, nog vóór het loskomen, zag ik een man fotograferen op de grote trap aan de zijkant van het Muziek Gebouw, en kwam toen pas op het idee daar ook te gaan staan. Op ooghoogte van het dek, ik vond het wel een sensatie. Ik heb met twee familieleden van het marine-personeel gesproken die hun zoon en de anderen hun dochter uitzwaaiden, en volgens mij heb ik die alle twee op een foto staan want die had ik zien zwaaien. Aan de ouders van een van die twee heb ik mijn dagboek-adres gegeven, ben benieuwd of ze dat onthouden hebben.

Ik krijg nu zelfs bij het typen last van mijn schouder, de rest doe ik al een tijdje helemaal met links.

Groet

René

Dit was volgens mij een jongen die afscheid van zijn ouders nam.
De Karel Doorman richting Oranjesluizen om te keren.
Gekeerd.
Die dame links had ik eerder ook zien zwaaien.