De herfst slaat toe

Toch nog even naar mijn tuin geweest gisteren, maar dat hield niet over. Wel heb ik gedaan wat ik van plan was. Het klusje waarvoor ik ging was het weghalen van de afgevallen bladeren die op het gras terecht waren gekomen. Daarvoor heb ik een grijper geleend van Buitenzorg die we in bruikleen hebben gekregen van de gemeente na de nationale schoonmaakdag waar we aan meededen. Je moet dat heel voorzichtig doen anders trek je er ook nieuwe grassprieten mee uit.

Dat gras heb ik 10 dagen geleden ingezaaid en begint er al echt al gras uit te zien, hoewel de donkerbruine ondergrond nog wel overheersend is. Een beetje zoals het haar op mijn hoofd, al ga je daar de ondergrond steeds beter van zien terwijl dat in de tuin net andersom gaat, hoop ik.

Ik was al laat met zaaien, maar ik kreeg van een medetuinderster een vol pak zaad nadat ze mijn halve mosveldje gezien had. Tien dagen geleden ingezaaid en de eerste dagen, toen het nog erg droog was, met lauw water besproeid. Steeds een liter kokend water bij het koude kraanwater gegooid, het is toch al een beetje aan de koude kant voor die zaadjes. Voor mij ook trouwens, ik heb gisteren de eerste hete extra douche van het seizoen genomenom op te warmen, ik had het koud terwijl het in mijn huis nog 20 graden was.

Veel regenfoto’s uit mijn raam gemaakt gisteren, die staan hier, alleen de laatste is van eergisteren.

De herfst slaat toe.

Groetjes

René

Onder moeders paraplu.