De eerste foto’s met mijn gekregen camera

Ik vertelde al dat mijn meest gebruikte camera in reparatie is en dat ik een compactje heb gekocht dat super is voor vér zien maar bij bewolkt weer niet goed is voor gewone dichtbij-foto’s. Ik was zelfs aan het overwegen om nóg een cameraatje te kopen, wél gevoelig bij slechte lichtomstandigheden. Maar toen kreeg ik dus van een mij onbekende dame op facebook, van de I Love Nieuwmarktbuurt-groep, de camera gratis aangeboden die haar man vlak voor zijn overlijden had gekocht. Een hele aardige vrouw trouwens waar het meteen mee klikte. Met die gekregen systeem-camera, mijn eerste in dit genre dat de toekomst schijnt te gaan worden, heb ik gisteren deze foto’s in mijn tuin gemaakt. Er zat zelfs een fish-eye lensje bij, ook dat heb ik even gebruikt.

Alleen de laatste foto is met mijn mobieltje gedaan, een selfie, dat gaat daar toch het makkelijkst mee. Dat selfie heb ik eigenlijk gemaakt voor de nieuwe facebookgroep waar ik lid van ben geworden. Die heet: Gay gardeners (shirts optional). Ik had veel plezier in het uittrekken van mijn bovenkleding om daar een foto voor te maken, zo kort mogelijk dat wel, want het was gisteren niet echt weer om te zonnebaden.

groetjes

rené

De gevallen herfst-blaadjes had ik alweer van mijn gras verwijderd.
Mijn nieuwe rotstuintje.
De enige roos nog.
Met de fish-eye en daarna weer een stukje recht getrokken.
Héél fish-eye.
Dit is mijn heks. Het is een es waarvan ik al jaren de omhoog groeiende takken afknip.
Twee spontaan opgekomen wolfs-melkjes.
Ooit van een kunstenaar gekocht die op de tuin zat, die is inmiddels overleden.
Door het fish-eye effect kan je beter zien hoe een van mijn met grond opgevulde houtwallen er uitziet. De meeste planten die er op groeiden zijn vanwege de herfst al weg.
Met mobieltje dus.