De eclipse in mijn tuin

Hoewel de eclipse van maandag niet in Nederland te zien was had ik van allerlei spirituele sites op youtube gehoord dat deze enorm belangrijk zou worden voor de bewustwording van aarde en mensheid. De vibraties daarvan zouden via een soort “portal” overal hun invloed doen gelden. Aangeraden werd de stilte in de natuur op te zoeken en daar rond die tijd te gaan mediteren.

Ik dus naar mijn tuin.

Gelukkig was het redelijk weer, al kreeg ik wel koude voeten omdat ik vanwege het betere contact met de aarde mijn schoenen en sokken had uitgedaan. Na twee uur waren het wel ijsklompen geworden, maar dat was snel over nadat ik met een ketel warm water mijn voeten daar had gewassen.

Hoewel ik in eerste instantie niet echt iets merkte was het wel een hele aparte zensatie (!) om zo lang, en rond die tijd, stil in mijn tuin te zitten. Gedurende die 1,5-2 uur zongen de merels onafgebroken, ik wist niet eens dat ze dat zo lang deden in de lente. Het was niet een heel diepe meditatie, ik keek soms op mijn mobieltje of de totale zonsverduistering al een feit was, dat was tussen 20.07 en 20.12 ongeveer. En ik zat af en toe visueel van mijn tuin te genieten, hij is prachtig momenteel. Maar om nou te zeggen dat ik een uitzonderlijk contact met de aarde had, nou nee, niet meer dan normaal zou ik zeggen.

Toen ik daarentegen mijn tuin weer verliet was ik werkelijk extreem vrolijk en barstte ik van de energie. Ik ga nooit met een rot gevoel uit mijn tuin weg, maar dit was echt buitengewoon, al twijfelde ik wel of de eclipse of de aktiviteit zelf daar debet aan was.

Pas toen ik gisteren-ochtend mediteerde voelde ik een onbetwisbaar effect. Mijn dagelijkse meditaties zijn over het algemeen niet bijzonder, maar nu gedurende een minuut of vijf wel. Ik kwam in een soort gelukzalig roes-achtig level terecht en de twijfel was meteen verdwenen: het klopt het klopt het klopt, kon ik alleen maar denken in een haast euforische stemming. Overigens werd op die sites ook gezegd dat het effect van de eclipse maar liefst 8 maanden zou duren, dus dat ik 1 dag later iets merkte is niet gek.

De eerste foto is van de meditatieplek, de volgende van de mediteerder en daarna van mijn tuin van eergisteren en één en twee dagen ervoor.

Groetjes

rené

Onze Buitenzorg imker Marieke heeft op haar kosten een heel aantal boompjes gekocht waarvan de bloempjes heel populair zijn bij de bijen en waarvan de bloeiperiode net in een tijd plaatsvindt waarin andere bloemen zijn uitgebloeid. Ze deelde ze gratis uit, en die van mij is ook aangeslagen, dit is een foto van dat zogeheten vuilboompje.
Kersenbloesem van mijn wilde kersenboom waarvan de vruchten niet te vreten zijn, maar de bloesems zijn even mooi als van lekkere kersen.
Rododendron in knop.
Heel dichtbij gehaald met mijn telecompactje, korrelig maar toch leuk vond ik.
Knoppen van de Clematis die door mijn krulhazelaar groeit.
Verse spirea-scheuten.
Pimpelmees in het verse groen van mijn hazelaar.
Lente-frisse akelei.
Af en toe zie je al vlinders.
Appelbloesem. Vorig jaar ook veel bloesems maar weinig appels want alle bloesems werden aangevreten door rupsjes. Ben benieuwd hoe dat nu uitpakt.
Gebroken hartje.
Vers koolwitje.
Rododendron.
Wilde hyacint.
Rododendron in knop en tegelicht.
Een paar dagen later.