De DAM

Afgelopen vrijdag heb ik gedaan wat ik al een tijdje van plan was: een hele tijd fotograferen op de DAM, beter bekend als DAM square.

Vanaf de Damstraat langs het monument gelopen, waar ik al begon, en toen op de trappen van het paleis gaan zitten, al met al bijna twee uur foto’s gemaakt.

Het viel niet tegen moet ik zeggen. Ik merkte dat ik door het jaren vanuit mijn woning fotograferen een enorme timing heb gekregen, en die was nodig ook. Het viel niet mee om bij die drukte een beetje “gefocuste” foto’s te maken, maar het resultaat is toch aardig, vind ik.

Ik heb er nog meer dan deze die ik hier laat zien, misschien komt er nog een blogje van of combineer ik ze met foto’s van het volgende bezoekje aan het plein, want ik heb echt de smaak te pakken gekregen. Met dat telecompactje kun je van heel ver heel aardige foto’s maken, als zijn ze niet zo scherp als die ik met mijn toeter maak.

Vandaag de totale zonsverduistering in Amerika, ben benieuwd hoe of dat uitpakt, ook natuurlijk naar het verslag daarover van Jan die daar nu zit. Het is “ook” een spirituele gebeurtenis van jewelste, namelijk een stroomversnelling voor de bewustwording van zowel aarde als mensheid. Dat betekent o.a. dat er door miljoenen mensen gemediteerd wordt, het liefst in de natuur, wordt aangeraden, omdat dan de verbinding met moeder aarde het grootst is. Ik ben daarom van plan om minstens tijdens de volledige verduistering tussen 20.17 u. en 20.22 u. nederlandse tijd, maar misschien wel van 19.00 u. tot 21.40 u., in mijn tuin te gaan mediteren. Ook al is er hier fysiek niks van te merken is het een mondiaal voelbaar gebeuren, ik hoop daar dus echt iets van mee te krijgen.

Groetjes

rené

Eerbetoon aan de vermoorde Navalny.
Permanent demonstraties op het plein, hier tegen de bezetting van Palestina.
Damzuiger.
Ja het lijkt mij ook niet echt lekker.
H&M aan de Dam.
Deze jongen liep de hele middag bij die duiven rond, ik vermoedde dat hij duivenvoer verkocht maar heb dat niet zien gebeuren, dus misschien heb ik het mis.
Falun Gong en HOTDOGS.