De beestjes zijn wakker geworden

Het is weer druk in mijn tuin: veel insecten, vooral bijen maar ook andere wezens. Buiten mijn tuin was het ook druk trouwens, een kinderfeestje bij de buren waar ik na een uur of 4 genoeg van had. In het begin kon ik er goed tegen, was ik ook flink aan het werk, maar als iets te lang duurt gaat het mij irriteren. Zelfs door de earphones heen overstemde het bijna het geluid van de youtubes die ik op mijn telefoon beluisterde. Gelukkig gebeurt dat niet vaak, al hoort het er gewoon bij op zo’n tuin, de scholen zijn ook weer begonnen gelukkig.

Weinig foto’s gemaakt, deze zijn van eergisteren.

Groetjes

rené

Sluipwesp
Hybiscus.
Gehakkelde aurelia, in een gehakkelde omgeving.
Via twee dames die eergisteren in mijn tuin op bezoek kwamen kreeg ik een app om de naam van planten te weten te komen. Hier was ik benieuwd naar omdat hij al voor het tweede jaar spontaan op kwam, het bleek een heggerank.
Wederom de sluipwesp, ik zag pas voor het eerst zijn mooie onderlijf. Met zijn lange eierlegbuis legt hij eieren in de nesten van houtwespen, ik geloof zelfs in de larven ervan.
Deze foto heb ik samen met Jan gemaakt ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan van ons complex. Overbuurman Martin heeft hem op weerbestendig materiaal laten afdrukken en aan het gashok gehangen.