De Aprilfeesten op de Nieuwmarkt: voorbij

Overdags

De Aprilfeesten zijn weer ten einde, de eerste in 2 jaar. Het, want het is gewoon 1 feest, duurt altijd tot en met koningsdag en dit jaar was dat ook zo, alleen was het nu wat soberder dan in de jaren hiervoor: alleen de grote tent met optredens, het kleine reuzenrad en de eettent Cantina Mobile. Dus niet de twee kleine tentjes waar je kon dansen op jeugdsentiment plaatjes die o.a. gedraaid werden door Emiel Vinyl, en het tentje met leuke optredens van (meest buurt-)bandjes.

Ik ben maar af en toe even gaan kijken. Het langst toen ik van een avondwandeling terugkwam en prachtige muziek hoorde van een band in de stijl van de jaren zestig, voor mijn gevoel althans. Een beetje folk-achtig zoals Jefferson Airplane indertijd. Dat was de enige keer dat ik mijn camera bij me had, en daarmee heb ik wat sfeerfoto’s kunnen maken. Ik ben niet zo goed in dat nachtelijk fotograferen, maar als je de foto’s zwart-wit maakt ziet het er altijd toch weel aardig uit, vind ik.

groetjes

René

‘s-Avonds
Had niks met de Aprilfeesten te maken, behalve dat het daar was, maar ik vond het wel wat hebben.
De zweefmolen.
Dat ging er soms behoorlijk heftig aan toe, de zweefmolenaar greep regelmatig in om een zwiepende bak wat te kalmeren.
Het eet en drink gebeuren van de Cantina Mobile
Het reuzenrad: ‘s-avonds de (jong-)volwassenen………
….en ‘s-middags de kinderen met hun ouders.
De buitenmuur was ook erg fotogeniek.
Hier het optreden van de band die ik boven beschreef.
De drummer/zanger en de gitariste/zangeres in silhouet.
De drummer/zanger in zwart-wit.
Gitariste/zangeres.
Het had ook verder een aangenaam jaren zestig sfeertje!!
Met mijn “telecompactje” vanaf mijn woning genomen!!!!!
Voorbij, gisteren: de draaimolen in ontmanteling.
De mooiste foto, heeft wel iets van die Grolsch reclame van vroeger: VAKMANSCHAP IS MEESTERSCHAP”.
De tentbogen, het doek is al weg.
En de ontmantelde optreedtent vanaf de andere kant.