Dansen op het NDSM-terrein

Wat is er te doen op het NDSM-terrein, de boot er naartoe zit stampvol? Laat ik me maar aansluiten. Niet dat ik me tot de doelgroep voelde behoren, het was tamelijk jong volk, maar ik was wel nieuwsgierig en had niks te doen. Nooit wat te doen trouwens, maar het leven zorgt vanzelf voor invulling, en daardoor zelfs van vérvulling. Althans zo ervaar ik het.

Ik vroeg het een jongen die naast me stond en het duurde even voordat hij begreep wat ik bedoelde, hij kwam uit Gabon of zo. En toen ik het had duidelijk gemaakt bleek hij het niet te weten, want hij ging in PLEKK werken, trots dat hij een baantje had. Maar uiteindelijk kon ik er niet omheen: het was het ADE dansfestival dat afgelopen zaterdag op het NDSM-terrein plaats vond.

Ik was daar alweer een tijdje niet geweest en zag dat heel wat flats al in gebruik waren, al wordt er nog steeds driftig gebouwd. Maar de dansfestival-gangers hadden ook mijn warme belangstelling. Ze zagen er veel minder extravagant uit als de feestgangers van Milkshake, waar ik graag naartoe had gewild trouwens maar te laat was omdat het in no time was uitverkocht. Het terrein was hermetisch omgeven met blinde hekken, maar op een gegeven ogenblik ging er even zo’n hek open en kon ik heel kort een paar meter naar binnen. Ik vroeg een bewaakster hoe je naar restaurant Noorderlicht kon komen, en dat moest ze even via haar oortje aan de centrale leiding vragen. Zo had ik royaal de tijd om nog wat foto’s te maken. Dat was ook de opzet van de vraag trouwens, want ik wilde helemaal niet naar Noorderlicht.

Groetjes

rené

Ja het rommelig aantrekkelijke van het gebied begint al aardig te verdwijnen.
Heel even binnen de hekken
Idem