Dansen aan het IJ

Als je ergens lang staat zie je meer. Gisteren was ik onderweg naar mijn tuin en besloot ik langs het IJ te fietsen naar het KNSM-eiland en daar de pont bij het Azartplein naar noord te nemen en ondertussen veel te kijken. En dat levert dus altijd wat op. Toen ik een minuut of tien bij het BIM-huis had gestaan zag ik in de verte een aantal zeilboten aankomen, nou, daar heb ik dus ook maar op gewacht.

Toen ze afgemeerd waren wilde ik aan een man die net van de boot kwam vragen ter gelegenheid waarvan die zeilboten daar waren, en net toen ik mijn mond open had zag ik op de rug van iemand die daar stond ” Classic Boat Race” staan, dus ik zei meteen: o ik zie al wat ik wilde vragen. Weet je nog niks natuurlijk, maar het is toch íéts.

In de tuin heb ik vervolgens alle vogeltjes kunnen fotograferen die ik daar zag, daar komt nog een verslagje van.

groetjes

rené

Op de ADAM-toren zag ik opeens dat ronde hekwerk: ik denk dat er zendmasten aan komen zitten.
Dit zag ik dus heel in de verte, ik had thuis al mijn sterke telelens opgeschroefd.
De Rotterdam lag afgemeerd bij de terminal.
Die kwam ook nog overvliegen, meteen maar meegenomen.
Vanaf de pont van het Azartplein.
idem
Idem, de scheepswerf van DAMEN.
De Sophie Isabel en de Rotterdam van de Holland-America Lijn.