Dagje Amsterdam

Demo gezien vanuit Latei.

Dat verveelt nooit, zelfs niet als je elke dag een dagje Amsterdam hebt. Ook gisteren was het weer raak.

Ik vond dat ik maar naar buiten moest want het was heel aardig weer en ik bedacht dat ik lopend naar het C.S. zou gaan en van daaruit met de metro naar mijn tuin. Maar in de straat kwam ik een vriend tegen die ik al een tijdje niet gezien had, dus we zijn koffie gaan drinken in Latei, het geboortehuis van mijn vader en het huis waar mijn allereerste herinnering ligt. Daar kwam op een gegeven ogenblik een demonstratie voorbij van sexwerkers tegen de gemeentelijke plannen om de openingstijden op de wallen te vervroegen en een erotisch centrum op te richten.

Gelukkig had ik voor noodgevallen mijn kleine cameraatje bij me dus ja, dat heb ik maar even vastgelegd. Ik zag trouwens bij de begeleidende agenten Dick Eenhuizen. Dat is de voormalige buurtagent op de wallen, stond nog een artikel over in de allerlaatste d’OudeBinnenstad waar ik nog de foto voor maakte. Dus ik vroeg me af of hij weer terug was, of misschien tijdelijk ingezet omdat er te weinig buurtagenten beschikbaar waren.

Na de koffie met taart heb ik mijn weg vervolgd naar het C.S. maar verder ben ik niet meer gekomen. Nog wat rondgedwaald op de IJboulevard waar een jongen mij vroeg: “meneer, wilt u een foto van mij maken?” Ja dat wilde ik wel, mocht de foto ook plaatsen. Hij was daar met twee vriendjes waarvan er een net als hij uit Syrië kwam. Ze waren beiden al 1,5 jaar hier en spraken perfect Nederlands. We hebben het natuurlijk over Syrië gehad, en hoe ze het hier in Amsterdam vonden.

Via het voorplein van het C.S. weer terug naar huis.

Groet

René

LATEI, Brocante & Espresso, Olijfolie en aardewerk, Rock ’n Roll.
Veel sexwerkers droegen maskers om niet herkend te worden.
Idem.
“No earlier closing times”, ik denk dat Mata Hari het daar wel mee eens was geweest.
Voormalige buurtagent Dick.
De fietsflat is al half onttakeld.
Idem.
Ook de fietsenrekken onder de spoorbrug zijn verwijderd.
C.S.
Aan de overkant van het IJ
Idem
Idem: de Adam-toren, of de Look Out toren.
C.S.
Vanaf de IJboulevard richting NDSM-terrein.
Idem
Eye vanaf de IJboulevard.
Syrische jongen die gefotografeerd wilde worden.
De nieuwe fietsenstalling aan de noordkant van het C.S. had ik nog niet gezien.
Tot slot voor het C.S.