dag 14

Foto René Louman
Even iets heel anders: de lucht vanuit mijn raam. De Hopi indianen hebben een voorspelling dat het einde der tijden aanbreekt als er wegen in de lucht lopen. De vliegtuigstrepen van tegenwoordig zou je als zodanig kunnen opvatten: mensen worden vervoerd door de lucht en de weg waarlangs is zichtbaar. Ik weet het niet zeker maar ik geloof dat ook de Hopi’s 2012 als de eindtijd hebben voorspeld. Wat ik wel weet is dat het einde van een bepaalde lange cyclus in de tijd zowel bij de Maya’s als bij de oude Egyptenaren eindigt rond 21 december 2012 (ik geloof dat er een verschil van drie dagen in zit).

Als je 2012 in Google intikt weet je niet wat je ziet. Het zou kunnnen zijn dat niet het einde der tijden bedoeld wordt maar het einde van de tijd: dat we collectief naar een hogere dimensie gaan en dat dat betekent dat tijd, een relatief begrip natuurlijk, verdwijnt. De overgangstijd zou in die visie zo’n 25 jaar duren en in 1987 begonnen zijn (met de harmonische convergentie).

Veel mensen zijn met de voorbereidingen hiervoor bezig: zuivering en gerichtheid op het licht zodat hun lichaam en geest voor de komende veranderingen gereed zijn. Anderen klampen zich juist, uit angst voor de veranderingen die ze aan voelen komen, aan de materie vast en zijn daardoor kwetsbaar bij de overgang. Deze overgang zou je dan kunnen zien als de overgang naar het “luchtigere” watermantijdperk waarin de materie a.h.w. dunner is geworden. De rottigheid in de wereld die nu aan het licht komt zou dan ook juist nu aan de oppervlakte komen om gezuiverd te kunnen worden. Als je dit gelooft begrijp je wel meer van deze tijdsperiode.

groeten
viktor