Daar gaan die insecten

Deze was de eerst die ik zag toen ik gisteren mijn tuin in kwam: zat op een ruit van mijn huisje.

Gisteren redelijk veel insecten gezien. Ik vind ze allemaal prachtig, en daarom eigenlijk jammer dat de mezen en merels ze aan hun jongen voeren, daar zijn ze eigenlijk te mooi voor. Ik word daardoor wel geconfronteerd met mijn besluit vis te gaan eten na 26 jaar vegetarisme. Als ik het al jammer vind dat die vogels insecten eten……..

Ik heb minstens twee vogelnesten in mijn tuin, een merelnest en een mezennest, en de vaders en moeders vliegen af en aan met insecten, tientallen per dag. Ze zien er kennelijk meer dan ik, want alles wat ik in mijn tuin gisteren kon vinden staat in dit blog, het zijn er een stuk of tien. Ik denk dat ze de meesten uit het bos halen, mijn tuin kan volgens mij totaal niet in de enorme behoefte van hun kids voorzien.

groetjes

René

Dezelfde als op foto 1
Vliegende hoornaar.
Roodvuurkevers.
Luis.