Cruise-schepen op het IJ

Een aantal jaren mochten ze niet afmeren bij de speciaal daarvoor gebouwde terminal aan het IJ, maar sinds enige tijd is dat weer toegestaan en ik ben er blij mee. Het zijn enorme vervuilers en ze brengen grote hoeveelheden toeristen mee, maar ik vind het elke keer weer zo imposant dat ik er vrede mee heb. Hoe vaak ik die schepen al heb gefotografeerd, ik weet het niet, gewoon elke keer dat ik er een zie. Ik sla zelden over.

Deze twee schepen van een Noorse maatschappij, de Bolette en de Balmoral, kwamen vorige week na elkaar aan en vertrokken de volgende dag weer gezamenlijk, ik zag dat allebei. Het weggaan gebeurt meestal aan het eind van de dag rond etenstijd, net wanneer ik meestal ook weer naar huis ga vanuit de tuin

Groet

René

Afvoer van het vuilnis.

Vanaf hier het vertrekken.