Corona naar en in de tuin?

Corona-bloemen?

Ik ben niet vaak naar de tuin geweest de laatste tijd. Dat komt omdat ik er niet met de metro of de pont naartoe wil, vanwege Corona, en dus moet fietsen over de Schellingwouderbrug. Dat is een heel eind, maar voor mijn gevoel veiliger, veel minder mensen. Gisteren deed ik dat weer eens, maar zo druk heb ik het nog nooit op die brug gezien, en omdat mensen je passeren terwijl ze naast elkaar rijden word je meestal voorbijgereden door iemand op minder dan 1,5 meter. Halverwege heb ik mijn das maar voor mijn mond gedaan.

Nou kwam de wind van rechts, en omdat ik natuurlijk links voorbijgereden werd woeien de virussen van mij vandaan, dat was wel een geruststellende gedachte. Maar ik zag op tegen de terugreis, want dan zou het andersom zijn. Ondertussen had ik van diverse mensen in de tuin begrepen dat de pont heel rustig was, en dat iedereen 1,5 meter afstand hield, dus uiteindelijk heb ik maar besloten toch de pont terug te nemen. En het viel inderdaad mee, dat had ik eerder kunnen doen bedacht ik. Het scheelt zeker een half uur.

Dus waarschijnlijk geen Corona opgelopen naar en van de tuin. IN de tuin was het heerlijk, hij ziet er prachtig uit, al lijken sommige bloemetjes verdacht veel op Corona-virussen, dus zelfs in de tuin word je er aan herinnerd. Maar voor de rest was het bijna therapeutisch: eindelijk weer bloemetjes en beestjes gefotografeerd, op een bankje geslapen, beetje getuinierd, HEEEEERLIJK.

Foto’s allemaal van gisteren natuurlijk.

Groet

rené

Prunus.
kers.
Japanse Aukuba, nooit bewust deze bloemetjes ervan gezien.
Blauwe druif!!!
het stikte gisteren van de dagpauwogen.