Corona-besmettingen nemen toe

Nou, dat het aantal besmettingen weer toeneemt verbaast me niks. Niet alleen vanwege de beelden die ik zag van Black Friday in de Kalverstraat, maar ook door wat ik zie als ik op een willekeurige dag door de stad loop. Niemand houdt hier rekening met die 1,5 meter, het is echt verbazingwekkend. Je ziet wel een paar ouderen zoals ik met een mondkapje op die een beetje voorzichtig zijn, en je MOET godezijdank met een kapje op de winkels in, maar voor de rest is het bijna griezelig hoe weinig men er zich van aan trekt.

Gisteren zag ik deze mannen de Corona-aanwijzingen verversen. Maar dat helpt dus niet, een uitzondering daargelaten. Ik ben zelf extreem voorzichtig, ik ken iemand van mijn leeftijd die het heeft gehad en op de IC terecht is gekomen. Nou dat wil ik niet meemaken. Ik was vorige week, trouwens nu nog, een beetje snotterig en dacht: neeeee hè! Ik kan het haast niet krijgen vanwege mijn gedrag maar dacht: je weet nooit hoe een koe een haas vangt, dus ik heb me vorige week laten testen in de Oude Rai. Een dag later werd ik gebeld, negatief. Het was toch een opluchting.

Maar dat testen vond ik ook wel een ervaring daar bij de RAI. Je staat op ruime afstand van elkaar buiten, met mondkapjes op natuurlijk, onder een groot afdak in van die slinger-rijen te schuifelen naar de ingang van het gebouw. Daar handen ontsmetten en nog een rij van 50 meter, en dan 5 loketten waar je je ID voor een plastic ruit moet laten zien die dan gescand wordt waarna er stickers worden geprint die je onder een minuscuul sleufje onder het plexiglas waarachter de dienstdoende ambtenaar verscholen zit wordt aangereikt. Dan op een vierkantje met van die voeten gaan staan totdat je geroepen wordt en je neus moeten snuiten om vervolgens een wattenstaafje daarin diep achterin rondgedraaid te krijgen, brrrr. O ja, ook nog in de keel.

Vannacht droomde ik dat ik in een taxi zat met een kale chauffeur die mij een pompoen aanreikte die ik kuste waarna ik dacht dat ik Corona had opgelopen. Mijn medepassagiers hielden geen rekening met de Corona-dreiging, geen mondkapjes op en deden daar erg lacherig over, en de chauffeur vond het ook allemaal maar onzin en kwam er gezellig zonder mondkapje bij zitten, terwijl de taxi doorreed, wat ik tamelijk gevaarlijk vond.

Groetjes

rené.

PS: op de foto’s staan de mensen er herkenbaar op maar dat mag omdat het journalistiek is.

Als je er te lang op staat wordt je weggesleept.
Even kijken of het goed droog is.
Wegsleepregeling van kracht.
Het gaat net.
Niet echt Corona-proof.