Cocoonen en Corona

Soms heb ik het idee dat het niet alleen door Corona komt dat ik zo vaak thuis zit. Gisteren opnieuw de deur niet uit geweest, het wordt eigenlijk een niet onprettige gewoonte, een soort “normaal”. Maar misschien dat het gisteren toch meer aan het weer lag: koud en geen zon. Lekker cocoonen met een boekje aan het raam, en af en toe een fotootje maken als ik iets leuks zie. Deze foto’s zijn allemaal van gisteren.

Andere mensen trokken zich niks aan van het weer, want het was behoorlijk druk. Ze trokken zich ook niks aan van 1,5 meter afstand, en ik zag ook nauwelijks mondkapjes. Daar heb ik trouwens nog een horror-verhaal over.

Ik werd namelijk gisteren door een oude vriend opgebeld, 81 is hij, die een prik is gaan halen bij de GGD op locatie RAI. Hij vertelde dat je in een rij moest gaan staan in een slecht geventileerde ruimte waar niet voldoende afstand gehouden kon worden en waar iedereen mét EN zónder klachten door elkaar heen stond om vervolgens na inschrijving pas gescheiden te worden. Als je klaar was moest je weer door dezelfde ruimte naar de in/uitgang lopen. Omdat ze aanloopmoeilijkheden hadden die dag was het ook nog eens drukker dan normaal waar ze geen maatregelen voor namen. Hij heeft daar 28 minuten gestaan (hij is econoom en die hebben wat met getallen is mijn ervaring, ik ken er toevallig 3). EN DAAR HEEFT HIJ CORONA DOOR OPGELOPEN!!!!!!!

Omdat het krijgen van Corona en het krijgen van de prik op dezelfde tijd plaatsvond heeft hij het doorstaan hoewel hij er toch goed ziek van is geweest, maar op zijn leeftijd had hij er makkelijk onderdoor kunnen gaan. Hij hoeft nu geen tweede prik meer omdat hij nu afweerstoffen heeft maar is nog wel moe, moet weer kracht opbouwen. Zelfs van de ene kamer naar de andere lopen kost nog moeite. Ik vond het echt een schandaleus verhaal. Hij heeft een klacht ingediend en las op internet dat hij niet de enige was die dat is overkomen!!!!

Ik heb me op een andere plaats in de RAI een paar weken geleden laten testen maar dat was beter geregeld, verschillende in- en uitgang, hoge ruimte en makkelijk afstand kunnen houden.

Groet

René