City life in Corona-tijd

Terrassen gesloten, dan maken we toch zelf een brug-terras!!!Ik kwam er langs op de Oudeschans op een van mijn spaarzame wandelingetjes, en dacht: ik ga proberen ze vanuit mijn huis ook te fotograferen, en dat lukte nog ook.

Ik heb de meest duidelijke Corona-gerelateerde foto’s van de laatste tijd bij elkaar gebracht. Dus ook een paar die ik al heb laten zien, maar de meeste zijn nieuw.

Deze keer wat meer commentaar ONDER de foto i.p.v. hier.

Groetjes

rené

Een jongen van “Thuisbezorgd” krijgt bij de Chinees op het Rokin een zak met daarin de maaltijd. Er is geen contact: de tas werd neergezet en de Chinese meneer met mondkapje op ging naar binnen. Betaling gaat kennelijk via tikkietikkie. Ik zie alleen niet waar die tas op staat, en nu ik dit schrijf herinner ik me plotseling dat ik dacht gezien te hebben dat hij aan iets opgehangen werd, hoewel ik een deurknop op die plaats wel een beetje onlogisch vind.
Zou het helpen tegen Corona? Het was natuurlijk een Corona-gerelateerd grapje: een zoontje van deze vader nam hem zo op terwijl hij over de brug bij de Snoekjesgracht kwam aanlopen, na een paar keer herhalen had hij een goed filmpje.
Caféetje op een strekdammetje bij NEMO.
Deze heb ik al eens geplaatst maar past heel goed in dit Corona-gerelateerde blog: de kappers zijn gesloten dus wordt er thuis geknipt.
De Uber-bezorger heeft net een aantal maaltijden opgehaald bij de drijvende Chinees aan het Oosterdoks-eiland. Het moeten er flink veel zijn want het zag er heel zwaar uit.
Hard werken, dus ff zitten. Of kijken wat de volgende route zal zijn?
Ik wilde nog een blogje maken over mondkapjes-mode, maar het loopt een beetje uit de hand met die foto’s dus daar zie ik maar van af.
Zelfs het passeren gaat vaak op grote afstand. Dat is inderdaad een probleem soms: ik wil zondag naar mijn tuin fietsen via de Schellingwouderbrug omdat ik niet via de pont, die nu natuurlijk met het mooie weer helemaal druk is, of de metro wil gaan. Maar toen ik dat vorige week ook een keertje deed vond ik dat er mensen toch aardig dichtbij passeren, dus ik heb me voorgenomen in ieder geval met mondkapje op te gaan fietsen.
Grrrrr, weg jij Corona-monster.
Zo, dat werkt.
Een soort pars pro toto: zo zien de meeste mondkapjesdragers er uit. Ik heb ze in het begin allemaal gefotografeerd die ik vanuit mijn raam zag, maar dat is nu geen doen meer. Ik wilde trouwens een foto photoshoppen met alleen maar mondkapjes-dragers naast elkaar, maar daar zie ik ook vanaf, echt teveel werk.
Keurig op minstens 1,5 meter van elkaar. Deze foto heb ik ook al geplaatst maar is ook tekenend voor het Corona-gerelateerd stadsleven.
Mondkapje af want dat praat zo lastig, maar wel ruim 1,5 meter afstand. En vanwege die 1,5 meter ook maar even de zonnebril af, want die zorgt voor geestelijke afstand en die wil je nu dus gewoon even niet omdat je met een bekende praat.
Mondkapje delftsblauw.
Berenjacht voor de kids. Hier aan een achterbalkon van de St.Antoniesbreestraat, gezien vanaf de Kromboomssloot.
En deze hing aan een flat op het Oosterdoks-eiland.
Toen ik gisteren een rondje Oosterdok deed zag ik dit. Ik dacht: je mag toch wel met een bootje, geen enkele kans dat je dichter bij iemand anders komt dan 1,5 meter, tenzij je elkaar ramt. Maar op het journaal hoorde ik dat er een verbod was op pleziervaartuigen in het hele centrum.
De gemeente posteert twee vrachtwagens met deze opbeurende tekst. Een camera is aanwezig natuurlijk om de Amsterdammers die anderen een hart onder de riem willen toeschreeuwen op te nemen, anders weet niemand ervan. Ik moet zeggen dat ik dat een beetje moeilijk vond, dus daarom bij deze in geschreven tekst: “mensen, heel veel sterkte, handel met verstand en hopelijk word je niet ziek, maar als dat wel zo mocht zijn: heel veel kracht toegewenst en weet dat iedereen meeleeft.”
Zo zag dat er van een afstandje uit.