Chaotische tijden

Ja alles is een beetje ontregeld, en eerlijk gezegd vind ik dat wel leuk. Ook om dat bij mezelf te constateren. Ik vertelde al dat ik naar voorspellingen heb gekeken voor watermannen en dat die voor hen, trouwens in mindere mate ook voor de andere twee luchttekens, heel gunstig zijn. Maar een steeds terugkerende waarschuwing is dat je het niet voor niks krijgt, je moet er wel voor werken. En dat je daarvoor uit je comfort-zone moet zien te komen. En dat gebeurt momenteel bij mij. Ik was voor mijn gevoel een beetje vast komen te zitten, niet extreem, maar toch. Ik vond het allemaal wel best, ook al vanuit mijn zeer vaste overtuiging dat alles wat er moet gebeuren toch wel gebeurt, je hoeft alleen maar op een adequate manier op het aangebodene te reageren. Dat vind ik nog steeds, maar initiatief nemen mag ook best, eigenlijk is dat ook een vorm van laten gebeuren, want kennelijk moeten er initiatieven genomen worden en gaat dat als het ware ook vanzelf, wordt de drang om initiatieven te nemen ook “aangeboden”.

Dat is bij mij trouwens al een tijdje aan de gang. Zo wilde ik per se op mijn verjaardag op mijn blog een digitale tentoonstelling klaar hebben over 20 jaar uit-mijn-raam-fotografie. En toen dat gelukt was dacht ik: zou dat niks zijn voor het Amsterdam-museum, dus heb ik de links van mijn blog doorgestuurd. Nou bleken ze daar een tentoonstelling te gaan maken met Amsterdamse kunstenaars, REFRESH AMSTERDAM, en vonden ze mijn project daar heel goed in passen. Dus of ik me wilde aanmelden voor dat project, daar kwamen ze twee dagen voor de deadline mee, maar ik heb het toch gered, dus als het even meezit kom ik met een of twee room-with-a view-foto’s in het Amsterdam-museum te hangen. Maar of dat nou doorgaat of niet, het IS al leuk vind ik.

En ik werd een tijdje geleden gevraagd voor het buurtblad d’Oude Binnenstad en heb daar meteen ja op gezegd. Ondertussen heb ik daarvoor al het een en ander gefotografeerd, o.a. een openbaar toilet op de Walletjes, de SEXY LOO, dat als een soort hoerenkast wordt ingericht door de eigenaar van de Casa Rosso, echt leuke foto’s van gemaakt. En, daar kwam ik pas een paar dagen later achter, in dat pand heb ik zo’n 35 jaar geleden bij de toenmalige bewoner een nachtje gelogeerd. Dat ontdekte ik toen ik daar eergisteren met mijn langste ex langs wandelde: hij wees me daarop want hij kende het pand en die bewoner beter omdat hij daar indertijd voor kluste, en ik had hem indertijd verteld van mijn logeerpartij, dat wist hij nog!

Overigens is die sexy loo net als alle andere zaken van Otten zoals de Casa Rosso en de Bananenbar gesloten vanwege Corona.

Dat soort dingen, het houdt echt niet op. Het lijkt wel of alles bij elkaar komt. Hopelijk geen voorbode van het naderend einde. Ik ben wel verkouden geworden, en eigenlijk hoop ik dat het Corona is want ik ben er niet erg ziek van en zo genereer ik anti-stoffen. Ik kijk natuurlijk wel uit als mogelijke besmettingsbron, maar dat moet iedereen.

O ja, de foto’s zijn allemaal uit mijn raam gemaakt natuurlijk. Niet allemaal kakelvers want ik ben aan het opruimen en kom van alles tegen.

Groetjes

rené