Chaos in de straat

Als ze de straat gaan afzetten op zaterdag moet er wel wat aan de hand zijn, dacht ik gisteren, want het is dan het drukst en dus wordt het meteen chaos. En dat bleek te kloppen. Met stijgende verbazing heb ik zitten kijken naar wat er gebeurde.

Eerst werden de mensen tegengehouden vanaf deze kant maar kon je nog wel van de Nieuwmarkt-kant de St.Antoniesbreestraat infietsen, maar al snel ging ook de andere kant dicht.

Het duurde heel lang, zo lang dat ik dacht dat er wel weinig aan de hand moest zijn en dat het met een sisser af zou lopen want er was totaal geen spanning te bespeuren bij die agenten. Ik had ondertussen van mijn overburen gehoord dat het om een arrestatie ging, nou dat is snel gebeurd, dacht ik, dus nog even kijken en dan zie ik de arrestant wel verschijnen. Maar in plaats daarvan verschenen er een aantal niet als zodanig herkenbare politieauto’s met potige figuren die niet in uniform waren. Ze hadden bivakmutsen op en hesen zich en plein public in kogelvrije vesten. Ze bleken van de politiedienst speciale interventies te zijn, las ik op de kogelvrije vesten.

Al met al duurde het wel 1,5 a 2 uur voordat de zaak beklonken was en de man waar het uiteindelijk om bleek te zijn gegaan geboeid werd afgevoerd in een ambulance. Men had de politie gebeld omdat hij een wapen had en daar kennelijk anderen tezeer van op de hoogte had gebracht.

Geen doden of gewonden dus, eind goed al goed. Het heeft me wel een tijdje bezig gehouden, en juist omdát het goed is afgelopen vond ik het wel een fijne foto-opportunity. Maar nou las ik net dat het om een verwarde man zou gaan, en dat is dan toch wel sneu voor die man, al moet je dan toch wel ingrijpen als hij een wapen heeft natuurlijk, maar ik ga hem wel onherkenbaarder maken nu ik dit weet en er dus van uit ga dat het geen boef was.

Groetjes

rené

Je kon nog wel even vanaf de andere kant de straat in fietsen, en dus van die kant wel door de afzetting.
Ja maar ik woon daar, en Nigel moet eten. Dat begrijp ik wel mevrouw Stella, maar ik kan er ook niks aan doen, u mag er even niet door. ( ik vraag altijd aan bekenden of ik een foto van hen mag zetten, maar ik ga er nu van uit dat het wel van Stella mag, maar zo niet haal ik hem meteen weg Stella)
In het begin mochten er tot hier wel auto’s rijden die dan verder konden via de Kromboomssloot of de Oudeschans, maar dat liep natuurlijk ook snel vast vanwege de zaterdagse drukte.
“Burger-politie-auto’s ” van het speciale interventie-team met bivakmutsen op om niet herkend te worden.
Boven de P 8 politie-auto’s en links nog net zichtbaar nog 2. De ambulance die op dit moment hier voor de deur stond reed om en zag ik uiteindelijk aan de andere kant van de straat.
Het zag er indrukwekkend uit.
Ingewikkeld!!
Hier dus de ambulance aan de andere kant.
Kennelijk moest er onderhandeld worden.
Iedereen hing uit zijn raam of stond op het balkon.
Als je niet wist dat het politie was……………
Stevige kerels allemaal.
Spannende baan, het werk van de gewone agenten stak er maar bleekjes bij af.
Ze wezen zo ongeveer naar de plek waar mijn overleden vriend Rob heeft gewoond, ik dacht eerst: misschien is het wel de nieuwe bewoner van wat zijn huis was.
Ze gingen met een vreemd bagagepak naar binnen.
Allemaal zakjes met gereedschap.
Bepakt en gezakt voor de spannende reis naar het onbekende.
Dit was de man die ze uiteindelijk gearresteerd bleken te hebben. Ik heb een mooiere van hem, maar die is juist zo mooi omdat hij daar hemels omhoog kijkt, en ja, je mag ze niet herkenbaar weergeven, neem ik aan, dus moet er een balkje over de ogen. Nu ik deze ochtend heb gelezen dat het waarschijnlijk om een verwarde man zou zijn gegaan heb ik hem onherkenbaarder gemaakt, maar begrijp ik ook dat het waarschijnlijk waar is, want ik vond al dat hij op de beste foto zo hemels keek, alsof hij op een vreemde manier contact had met de bovenwereld, of zoiets.
De ambulance werd hiernaartoe gereden, voor de ingang van het Siebeles-hofje.
En de bepakking kon weer uit.
Even appen dat het klaar is.