Buitenzorg: de tuin IS

Gisteren hadden we op Buitenzorg een extra vergadering om het over de uit de hand gelopen toestand op het tuinpark te hebben. Hij werd geleid door een dame van buitenaf en er was iemand van het bondsbestuur aanwezig. Vooraf was door een paar tuinders een initiatief ontwikkeld om de sfeer wat minder beladen te maken zoals het plaatsen van een bak met bloembolletjes, plus mooie bloemen die al uit de bollen waren, die na afloop door de aanwezigen meegenomen mochten worden.

En er waren twee optredens waarvan ik er een deed. Na de inleiding door de tijdelijke voorzitster van de vergadering en een verslag van wat er gebeurd was door een bestuurslid mocht ik mijn gedicht doen dat ik ook op het 100-jarig bestaan van Buitenzorg had gedaan. Mijn motivatie daarvoor was dat zo de gemeenschappelijkheid van de aanwezigen benadrukt kon worden omdat het gaat over de reden dat wij een tuin hebben: in mijn optiek is dat het contact met de natuur, en wat die ons leert. Ik heb het gemaakt voor de tuinopera ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan dus, waarbij we aan aanwezige projectontwikkelaars die het tuincomplex wilden opdoeken, gespeeld door tuinders, duidelijk moesten maken waarom die tuinen belangrijk zijn. Van gisteren zijn geen opnames, hoewel je van het hele gebeuren een spannende Netflix-film had kunnen maken, maar wel van de opera van 2017 en van mijn stukje dus ook. Dat heb ik op youtube kunnen zetten en is hierboven aan te klikken.

Na mij trad zangeres M. op begeleid door accordeonist G. en ik hoorde achteraf dat die optredens toch wel een soort sfeer hadden geschapen waardoor het iets makkelijker is verlopen allemaal, hoewel het toch zo nu en dan wel emotioneel werd en er zelfs heel eventjes geschreeuwd werd.

Het ziet er naar uit dat er een oplossing gevonden gaat worden.

En de rest van DIT blog gaat over wat ik het allerbelangrijkst vind: DE TUIN.

Groetjes

rené

Rododendron: in de knop is hij roze maar eenmaal open is hij wit.
Bijna uitgebloeide Camelia.
Knoppen van rododendron.
Peertjes!!!!!!!!!
Zegge
Ik liet gisteren aan iemand mijn tuin zien en toen vond ik dit, zou niet weten wat voor vogeltje het is geweest.
Rododendron in knop en open.
Ja die rododendrons zijn echt blikvangers, ik heb er vier waarvan eentje altijd veel later is dan de rest.
Paarse wilde hyacint in de knop.
Paarse wilde hyacint uit de knop.
Roze wilde hyacint in en uit de knop.
Witte wilde hyacint en muurbloem van eigen kweek.
Mijn tuin staat werkelijk vol met rode tulpen, sommigen alweer uitgebloeid.
Gele dovenetel.
Roodlijvige vlieg.