Buitenzorg: bloemen-, groenten- en fruit-tentoonstelling

De permanente buiten-tent waar de jaarlijkse tentoonstelling werd gehouden, 6 personen mochten er maximaal in.

Elk jaar wordt er op Buitenzorg zo’n tentoonstelling gehouden waarbij iedere tuinder een ongelimiteerd aantal bijdragen kan aanleveren. Ik heb een paar keer meegedaan met 1 itempje, maar ben heel terecht nooit in de prijzen gevallen want ik ben niet goed in dat soort dingen. Dat komt ook omdat rond eind augustus bijna alles in mijn tuin is uitgebloeid en ik geen groente en nauwelijks fruit heb, zodat ook in deze oogsttijd weinig uit mijn tuin te halen valt.

Toch wilde ik deze keer echt meedoen. Ik zag nog wat bloemen hoog in een van de vlinderstruiken aan de pad-kant zitten, dus ik dacht: die ga ik daarvoor afknippen. Maar dat kon alleen door flink te snoeien want ze zaten te hoog om alleen de bloemen te pakken te krijgen. Dus twee vliegen in één klap, want die struiken waren veel en veel te groot geworden. En als je eenmaal aan de gang gaat is er geen houden meer aan, dus in no time lag het hele pad vol met takken. De vorige voorzitter Gerrit baande zich op een gegeven moment een weg door de takken-hopen en zei: “zo, ben je bezig aan je inzending voor de tentoonstelling?” Dat was als grap bedoeld natuurlijk, maar ik dacht: ik ben altijd zo met die houtwallen bezig, waarom maak ik niet een mini-houtwal. Ik wil niet zeggen “zo gezegd zo gedaan”, want ik ben er een hele tijd mee bezig geweest, maar uiteindelijk had ik dus inderdaad een minihoutwal en die heb ik samen met het oorspronkelijk bedoelde boeket ingeleverd. En zowaar: ik had de eerste prijs in de categorie: FANTASIE.

De prijsuitreiking en de daarop volgende tombola was een feest op zich. Aangekondigd door Martin, een van de drijvendste krachten van BZ, werden ze door Gerrit op onnavolgbare wijze gepresenteerd in samenwerking met Ivonne, de theatraalste van de theatrale Buitenzorgers, het was echt lachen geblazen.

Een hors-categorie-bijdrage aan het hele gebeuren was de plaatsing van de, met hulp van zijn vriendin Hanneke, geheel eigenhandig gemaakte verhalentent van tuinder Geert : voor het eerst in vol ornaat te bezichtigen, maar hij wordt tijdens de open atelier-dagen pas echt in gebruik genomen. Ik ben ook gevraagd om dan daarin “iets” te doen aan teksten of liedjes, maar weet nog niet of dat er van komt want ik ben eigenlijk totaal niet meer met optredens in welke vorm dan ook bezig, maar je weet nooit.

Groetjes

rené

Mijn houtwal. Eerste prijs in de categorie FANTASIE dus.
De verhalen-tent van Geert en Hanneke.
De tent van binnen, met Hanneke.
Martin
Hanneke, Gerrit en Geert.
Ivonne die de lootjes op onnavolgbare wijze liet trekken, een act op zich.
Foto gemaakt door Marianne. Mij en de prijs die ik later even omruilde, want het bleek een éénjarige plant en die wil ik niet in mijn tuin. Maar de Salvia die ik daarna had bleek niet wintervast. Ik kreeg de foto niet op mijn bewerkingsprogramma zodat ik hem niet kon verkleinen.
De volgende dag: nog eens de tent.
Bijna leeg.
Mijn mini-houtwal in mijn tuin gezet, als het meezit is dat ook mijn bijdrage voor vólgend jaar!! De paarse Salvia ervoor is de prijs voor de houtwal.