Bonte verzameling buurtfoto’s

Damstraat (OudeHoogstraat?)

Ik probeer nog enige structuur te brengen in wat ik fotografeer, maar soms is dat onbegonnen werk. Dan heb ik wel een hoop leuke foto’s maar weet ik niet wat ze met elkaar te maken hebben. Nou ja, toch iets gevonden eigenlijk: allemaal in de buurt genomen foto’s.

En op één na allemaal met mensen er op. De foto van Latei met TEEK AWEE zonder mens vond ik zo leuk dat ik die er tussen zet.

En op eentje staat alleen de schaduw van een mens, dus ik weet niet of ik dat nou als een mensen-foto moet tellen. Het scheelt wel dat ik die mens ken, zal ik hem dus maar meetellen? Het is een schaduw van mezelf, maar ken ik die zelf wel genoeg om hem als bekende schaduw te bestempelen?

Ik vind het leven af en toe behoorlijk ingewikkeld.

Het interessante van dit soort blogjes vind ik wel dat het een oefening is in loslaten. Ik kom er steeds meer achter dat hoe graag je ook alles in de hand wil hebben, het leven toch zijn eigen goddelijk gang gaat. En dat het de kunst is om je daar niet tegen te verzetten. Het resultaat dat je daarmee bereikt is dat alles goed is.

Volgende blogjes hebben wel een afgetekend en vertrouwd thema trouwens, namelijk spiegelingen en de Amsterdamse haven. Dus zo heel chaotisch wordt het nou ook weer niet, het moet niet te gek worden.

groet

rené

Monnikenstraat
Damstraat (OudeHoogstraat?)
Kloveniersburgwal
Raamgracht
Spinhuisstreeg
Kromboomssloot
Oudeschans
St.Antoniesbreestraat
Geldersekade
Oudekennissteeg
Nieuwmarkt
Mijn voorouderlijk huis op de Zeedijk
Spinhuissteeg
Raamgracht
Oudezijds Voorburgwal
Bethaniënstraat
Bethaniënstraat
Is dat wat, koken uit de krat? Geldersekade
Geldersekade