Blue Friday

Mijn fantastische uitzicht

Niet voor niets wordt als de rottigste dag van het jaar de derde maandag in januari gezien: Blue Monday. Maar die andere dagen in januari kunnen er ook wat van. Gisteren was het duidelijk een gevalletje van blue thursday en vandaag kan het haast niet anders of het wordt een blue friday.

Ik vraag me trouwens af welke vrijdag te prefereren is, de blauwe of de zwarte.

Thuis zitten met dit weer is het allerbeste wat je doen kunt. Vroeger wist ik dan meteen wat het dagmenu zou zijn: foto’s uit mijn raam maken. Maar daar ben ik min of meer van afgestapt. Gisteren echter had ik er zoveel zin in om de treurigheid vast te leggen dat ik heel voorzichtig toch maar wat foto’s vanuit mijn woning heb gemaakt. De enige die er vol met zijn gezicht op staat omdat ik die niet weg kon croppen zonder de foto waardeloos te maken heb ik totaal onherkenbaar gemaakt. Dat vond ik nog leuk om te doen ook. Op het bewerkingsprogramma zit de functie “liquify” en dat is uitermate grappig. Voordat ik dat gezicht donker maakte heb ik dat liquify gebruikt, en het gezicht begon erg op dat van Sammy Davis junior te lijken. Ik denk dat ik vandaag of morgen een paar foto’s van mezelf maak en daar op die manier eens mee aan de slag ga. De tronie wordt er dan niet mooier op, maar dat proces is al veel langer aan de gang, dus daar ben ik ondertussen aan gewend geraakt. Ik schrik nergens meer van.

Hoewel ik dus al een tijdje denk dat de bron van mijn fotografie met dat thuis zitten wel een keertje op moet drogen blijk ik iedere dag tot nu toe toch weer creatief met kurk.

Groet

René

Markt toezicht
Waterdicht
Er zit toch muziek in dit weer: Water Music.
Voordeelmarkt.
Van de toeristen mis ik deze tijd het meest de Aziaten, die hebben altijd hele kleurige plu’s. Deze was beige, een soort stoffen laminaat.
Ik moest meteen aan Bernie denken.
Onherkenbaar gemaakt, of het zou de reïncarnatie van Sammy Davis junior moeten zijn.
De terrassen zijn deze winter niet weggehaald, wat normaal gesproken elk jaar gebeurt. Misschien te duur vanwege de gederfde inkomsten.
Blauwe fietsen wél toegestaan.